Десантник Олексій Стрижак загинув під час артобстрілу поблизу Ясинуватої, фото

01:30, 01.10.2021
Десантник Олексій Стрижак загинув під час артобстрілу поблизу Ясинуватої, фото

Десантник Олексій Стрижак з позивним «Бракон’єр» (Фото Зеленодольської МТГ і соцмереж)

Десантник Олексій Стрижак з позивним «Бракон’єр» загинув під час ворожого артилерійського обстрілу позицій ЗСУ в районі села Кам'янка поблизу окупованої Ясинуватої Донецької області у четвер, 30 вересня.

 

Захиснику України було 39 років.

 

Він уродженець міста Зеленодольськ Дніпропетровської області.

 

Як повідомляє Україна молода, прізвище полеглого воїна оприлюднила Зеленодольська міська територіальна громада.

  ·

«30 вересня у зоні проведення ООС, захищаючи свою Батьківщину, загинув наш земляк – військовослужбовець Стрижак Олексій Володимирович, 1982 року народження.

 

Серце Олексія зупинилось. Але Герої не вмирають! Вони житимуть доти, доки ми про них пам’ятаємо!», - йдеться у повідомленні.

 

 

Земляки висловлюють глибокі співчуття рідним та близьким загиблого.

 

«Віддати пошану і провести в останню путь загиблого Героя кожен із нас зможе 2 жовтня 2021 року о 11.30 на площі біля ПК «Ювілейний», - додають територіальній громаді.

 

Як інформує ТСН, Стрижак загинув унаслідок прицільного ворожого обстрілу. Сталося це коли проросійські найманці з боку окупованої Ясинуватої обстріляли з артилерії позиції українських бійців у районі села Кам'янка.

 

 

Олексій зазнав осколкового поранення, яке виявилося несумісним із життям.

 

Воїн пішов на війну шість років тому.

 

Відомо, що до контракту із ЗСУ Олексій працював електромонтером у компанії ДТЕК та на Криворізькій ТЕС.

 

Зауважимо, що 29 вересня в селі Олександрівка на Харківщині попрощалися із загиблим бійцем 54-ї бригади імені Івана Мазепи Віктором Молостовим.

 

Віктор Молостов загинув 26 вересня в районі проведення операції Об’єднаних сил унаслідок підриву на ворожій міні. Вдома у загиблого Героя залишилися дружина Ольга, донька Владлена та син Євген.

 

                                                           Віктор Молостов. 

 

Захисник України не дожив до свого 50-річчя лише півтора місяця. У 2015-му він залишив свою цивільну роботу та добровільно пішов до Збройних Сил України за мобілізацією.

 

Як повідомляла «УМ», старший солдат Дем`ян Данилів загинув від ворожої кулі під час обстрілу позицій ЗСУ в Новоайдарському районі Луганської області 13 вересня.