Роман Задорожний загинув під час обстрілу під Попасною

12:49, 31.08.2021
Роман Задорожний загинув під час обстрілу під Попасною

Роман Задорожний - військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила. (Фото: пресслужба Львівської ОДА)

Протягом минулої доби, 30 серпня, в районі проведення операції Об'єднаних сил зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню, загинув український військовий, ще двох поранено.

 

Загиблий на Луганщині, поблизу Попасної - Роман Задорожний - військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила.

 

Як інформує Україна молода, про загибель бійця повідомила волонтерка Асоціації ветеранів війни та учасників АТО/ООС Кам’янеччини Роксана Терлецька.

 

«Страшна та болюча звістка прилетіла до нас з фронту. Вчора у зоні АТО/ООС поблизу Попасної загинув член нашої організації «Асоціація ветеранів війни та учасників АТО/ООС Кам'янеччини» наш земляк, патріот, який боронив нас від перших днів війни і до останнього подиху», – йдеться в повідомленні.

 

27-річний військовий був родом із Добротвору, служив у 24-й окремій механізованій бригаді імені Короля Данила, яка дислокується у Яворові.

 

У нього залишилася мама, сестри та брати. Попередньо тіло Романа Задорожного привезуть на Львівщину в четвер, 2 вересня.

 

Як повідомляє пресцентр штабу ООС у ранковому зведені, "унаслідок ворожого вогню один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил загинув, інший – дістав поранення".

 

Також, внаслідок підриву на НВП, один військовий отримав мінно-вибухову травму. Поранених воїнів було терміново доправлено до лікувального закладу. Стан здоров’я захисників – середнього ступеня тяжкості».

 

Командування Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого.

 

ДОПОВНЕНО: Водночас біля Новозванівки ворог тричі обстрілював наші позиції з мінометів 120-го калібру, протитанкових ракетних комплексів, станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів.

 

Неподалік населеного пункту Шуми російські окупанти вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. Поблизу Троїцького противник вів вогонь з великокаліберних кулеметів.

 

У напрямку Катеринівки російські найманці вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів. У районі Новотошківського ворог обстрілював українські позиції зі станкових протитанкових гранатометів, а з БПЛА було скинуто гранату ВОГ-17.

 

Неподалік Водяного окупанти вели вогонь з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів. Біля Широкиного збройні формування Російської Федерації обстрілювали наші позиції з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

 

Крім того, на межі Донецької та Луганської областей зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу "Орлан-10" з перетином лінії розмежування.

 

Для припинення злочинних дій ворога українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

 

Станом на 7 годину ранку, 31 серпня, зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню. У напрямку Широкиного російські найманці обстрілювали наші позиції зі станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

 

Біля Новозванівки противник застосовував міномети 120-го калібру. Поблизу Нью-Йорка збройні формування Російської Федерації вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

 

На ворожі обстріли українські захисники відкривали вогонь у відповідь. За поточну добу бойових втрат серед військових Об’єднаних сил немає.

 

Зазначається, що про всі факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

 

Українські військові контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.