Жителів ОРДЛО не штрафуватимуть за в'їзд в Україну через Росію

09:36, 24.07.2021
Жителів ОРДЛО не штрафуватимуть за в'їзд в Україну через Росію

Сепаратисти ОРДЛО регулярнj блокують КПВВ.

Жителів ОРДЛО, які прибули з гуманітарних причин, більше не штрафуватимуть за в'їзд в Україну через територію Росії, а не через КПВВ.

 

Про  це йдеться у офіційно опублікованому законіУкраїни №1583, який набув чинності 24 липня.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує МВС у суботу.

 

Зокрема, закон передбачає, що до жителів ОРДЛО на період дії карантину або на час блокування діяльності контрольних пунктів в'їзду-виїзду не будуть застосовуватися адміністративні стягнення і заходи впливу за адміністративні правопорушення, якщо такі порушення настали з причин гуманітарного характеру, визначених Кабінетом Міністрів України.

 

Причинами гуманітарного характеру є:

 

важка хвороба, смерть близьких родичів; забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення або проходження лікування за наявності важких і / або хронічних хвороб; виїзд з тимчасово окупованих територій особи, яка має документи, що підтверджують право на постійне або тимчасове проживання в іншій державі, крім Російської Федерації;

 

оформлення дитині документів, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України; відвідування навчального закладу для навчання, проходження професійно-практичної підготовки, державної підсумкової атестації; возз'єднання сім'ї; повернення особи до місця проживання; з метою прийняття спадщини.

 

Закон дозволяє перетинати український кордон у тимчасово закритих пунктах пропуску і не звільняє від відповідальності всіх осіб, які порушили порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію України або виїзду з неї.

 

Як повідомляла "УМ", МЗС України вважає дії Росії по видачі паспортів РФ українцям на окупованих територіях Донбасу поширенням шовіністичної ідеології «русского міра» в цьому регіоні.