Суд продовжив Антоненку домашній арешт на два місяці

09:09, 23.06.2021
Суд продовжив Антоненку домашній арешт на два місяці

Епопеї у "справі Шеремета" кінця так і не видно

Шевченківський районний суд Києва на два місяці продовжив домашній арешт фігуранту справи про вбивство журналіста Павла Шеремета, музиканту та військовому Андрію Антоненку.

 

Як інформує УМ, про це повідомив адвокат Антоненка Дмитро Круговий.

 

Він розповів, що домашній арешт Антоненка мав сплисти 29 червня, однак ухвалою колегії суддів та присяжних було задоволено клопотання прокурора і продовжено строк дії домашнього арешту на 60 днів — до 20 серпня.

 

«Що стосується пані Юлії Кузьменко, то її адвокат пан Беспалий сьогодні поставив перед судом питання про дострокову зміну запобіжного заходу з цілодобового домашнього арешту на особисте зобов'язання, але клопотання сторони обвинувачення було задоволене, а сторони захисту — залишене без задоволення», — розповів Круговий.

 

Тож Кузьменко та Антоненко залишаються із тими ж запобіжними заходами — цілодобовим домашнім арештом із засобами контролю на ногах, тоді як Яна Дугарь знаходиться під заставою, яка може стати безстроковою до вироку суду, однак їй кожні два місяці продовжують покладання обов'язків.

 

Наступне засідання у справі відбудеться об 11:00 29 червня. Круговий зазначив, що цього дня продовжать досліджувати матеріали сторони обвинувачення, переходити на 17 том з 26, де будуть так звані «прослуховування». Також на цьому засідання будуть зачитувати протоколи.