Під Авдіївкою і Золотим загинули двоє захисників України

00:15, 06.04.2021
Під Авдіївкою і Золотим загинули двоє захисників України

Бойові втрати української армії у квітні 2021 року зросли до трьох захисників України.

Двоє українських військових загинули внаслідок ворожих обстрілів на різних ділянках фронту протягом понеділка, 5 квітня.  Один захисник України поліг поблизу міста Авдіївка Донецької області, інший – в районі селища Золоте-4 на Луганщині.

 

Як повідомляє Україна молода, про це повідомили оперативно-тактичні угруповання «Схід» і «Північ» в ніч на вівторок.

 

Так, в районі Авдіївки російські окупанти відкрили прицільний вогонь по позиціях підрозділів операції Об’єднаних сил зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів.

 

«Внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав кульове поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. На жаль, попри намагання лікарів, врятувати життя українського захисника не вдалося», – повідомили в пресцентрі ОТУ «Схід».

 

Командування висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого захисника.

 

На обстріл російсько-окупаційних військ наші захисники відкрили вогонь у відповідь.

 

Другий захисник України загинув під час прицільного ворожого обстрілу зі стрілецької зброї позицій українських захисників неподалік Золотого-4, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ».

 

«Внаслідок ворожого вогню військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав кульове поранення не сумісне з життям. Командування висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого захисника», - йдеться у повідомленні ОТУ «Північ».

 

В обох випадках про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ. На місці події працюють представники військової частини та робоча група Військової служби правопорядку ЗСУ.

 

Як повідомляла «УМ», головний сержант 10-ї гірсько-штурмової бригади Сергій Сулима загинув, підрвавшись на вибуховому пристрої в районі селища Шуми Донецької області у суботу, 3 квітня.

 

Таким чином, бойові втрати української армії у квітні 2021 року зросли до трьох захисників України.