На Луганщині попрощалися із загиблим бійцем 28-ї бригади Олексієм Подвезенним

15:59, 11.02.2021
На Луганщині попрощалися із загиблим бійцем 28-ї бригади Олексієм Подвезенним

Олексій Подвезенний був посмертно нагороджений почесною відзнакою “Захисник Луганщини”.

Із бійцем 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу Олексієм Подвезенним, який загинув 6 лютого на Донеччині внаслідок підриву, попрощалися у селі Червоний Деркул Станично-Луганського району.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє “5 канал”.

 

Провести в останню путь українського воїна зібралася громада села, рідні, близькі та побратими.

 

Товариш Олексія Подвезенного Олексій Стєхін розповів, що юнак невдовзі мав стати свідком на його весіллі, проте доля вирішила інакше.

 

“Відчував відповідальність і за себе, і за інших. Дзвонив. Говорив, що повинен приїхати у квітні. Але не приїхав”, – сказав Стєхін.

 

Олексій служив лише рік, проте побратими стверджують – він швидко опанував військову справу. Свідомо обрав бойову бригаду, бо жив на кордоні з Російською Федерацією.

 

Часто згадував, як у 2014-му на власні очі бачив, що саме з сусідньої країни з реактивних систем залпового вогню окупанти гатили по Станично-Луганському району.

 

“Олексій вибрав спеціальність піхотинця. Піхота, як завжди на самому передку. У нього була одна з найскладніших спеціальностей – навідник-оператор. Опанував цю спеціальність досконало. І скажу, що був прикладом для інших”, – розповів військовослужбовець Олександр.

 


 

Голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай також висловів співчуття з приводу смерті військового.

 

“Від усієї Луганщини висловлюю співчуття рідним і близьким Олексія. Розумію та відчуваю ваш невимовний біль від втрати. Завдяки таким особистостям як Олексій, його величезній жертві, Україна залишається незалежною, а українці – вільними”, – зазначив Гайдай.

 

 

Олексій Подвезенний був посмертно нагороджений почесною відзнакою “Захисник Луганщини”.

 

Як повідомляла УМ, 6 лютого в районі населеного пункту Новомихайлівка Мар’їнського району Донецької області під час висування на взводний опорний пункт троє військовослужбовців зі складу 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу підірвалися на невідомому вибуховому пристрої.

 

Загинули старший солдат Назарій Поліщук та солдат Олексій Подвезенний