У Дніпрі лікарі рятують воїна, який підірвався біля Мар'їнки

14:58, 08.02.2021
У Дніпрі лікарі рятують воїна, який підірвався біля Мар'їнки

Стан військового залишається важким

У лікарні Мечникова у Дніпрі медики борються за життя воїна, який 6 лютого підірвався на вибуховому пристрої на Донбасі. У 25-річного чоловіка багато опіків, переломів та осколкові поранення, він у важкому стані.

 

Як інформує УМ, про це у фейсбук повідомив генеральний директор лікарні Сергій Риженко.

 

Він повідомив, що 25-річний Ілля родом з Нікополя. Він зазнав поранення 6 лютого, після чого його евакуювали авіацією з мобільного госпіталю.

 

За словами Риженка, у воїна діагностували мінно-вибухову травму, струс головного мозку, перелом стінок гайморових пазух, переломи кісток лицевого черепа, 
опіки обличчя та шиї другого Б ступеня площею 8% поверхні тіла, опіки верхніх дихальних шляхів, множинні осколкові поранення голови, шиї, обличчя, грудної та черевної стінки, кінцівок, закриту травму грудної клітки, забій легень, проникаючі поранення, сторонні тіла лівого та правого ока.


Пацієнта прооперували щодо роздренованого пневмотораксу, йому видалили осколки з очей.

 

Директор лікарні додав, що стан військового залишається важким. Він перебуває на апараті штучної вентиляції легень, на медикаментозній седації.

 

Як повідомляла УМ, 6 лютого біля Мар'їнки під час висування на взводний опорний пункт 3 військових зі складу 28 ОМБр імені Лицарів Зимового Походу підірвалися на невідомому вибуховому пристрої.

 

Загинули старший солдат Назарій Поліщук та солдат Олексій Подвезенний