Терористи «ЛНР» повернули Україні захопленого воїна ЗСУ Олександра Пупка

14:38, 23.12.2020
Терористи «ЛНР» повернули Україні захопленого воїна ЗСУ Олександра Пупка

Терористи повернули розвідника Олександра Пупка українській владі.

Російські терористи "ЛНР" 23 грудня повернули Україні воїна Збройних сил Олександра Пупка, який був взятий у полон 17 грудня.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба української делегації в Тристоронній контактній групі, зазначивши, що поверненню захисника сприяла Гуманітарна підгрупа в ТКГ.

 

"Українській стороні було повернуто військовослужбовця однієї з механізованих бригад ЗСУ, молодшого сержанта Пупка Олександра Івановича, який за обставинами, які встановлюються, нещодавно потрапив на тимчасово непідконтрольну територію", – сказано в повідомленні.

 

 

Нагадаємо, раніше про намір повернути воїна ЗСУ Україні заявили представники терористичної "народної міліції ЛНР". Окупанти погодилися провести все в односторонньому порядку, не вимагаючи нікого на обмін.

 

Як повідомляла УМ, молодший сержант 14-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені князя Романа Великого Олександр Пупко потрапив у полон до бойовиків терористичної організації «ЛНР» в районі окупованого Слов’яносербська Луганської області ще 17 грудня.

 

На минулому тижні українська делегація у ТКГ помилилася, озвучивши російську версію смерті захисника України нібито від алкоголю і наркотиків, тіло якого передали окупанти. Тоді як на тілі воїна, який також належав до 14-ї бригади, судмедексперти виявили чисельні сліди катувань.