Олександр Ткаченко закликає цікаво провести вихідні без карантину

21:27, 02.12.2020
Олександр Ткаченко закликає цікаво провести вихідні без карантину

Міністр культури пропонує відвідати заклади культури та сфери креативних індустрій але в захисних масках.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко неординарно відреагував на скасування карантину вихідного дня, закликавши українців цікаво проводити час в суботу і неділю.

 

Зокрема, пропонує відвідати заклади культури та сфери креативних індустрій але в захисних масках.

 

Як повідомляє Україна молода, про це міністр Ткаченко написав у Facebook  в середу ввечері.

 

«Карантин вихідного більше не діє. А отже, рітейл, заклади культури та бізнес сфери креативних індустрій, керуючись обмеженнями помаранчевої зони, знову можуть працювати у найбільш прибутковий для них час та сезон», - радіє Олександр Ткаченко.

 

І додає: «Вже з суботи можна знову переглянути виставу у театрі, познайомитися з експозиціями музеїв, послухати оперу, насолодитися концертом у філармонії чи подивитися фільм у кінотеатрі, не відкладати спортзал на понеділок, зустрітися на каву з друзями у кафе чи ресторані, піти в торговий центр і знайти собі там справу для дозвілля, та ще багато потрібних речей, за якими усі ми встигли скучити».

 

Урядовець пропонує людям: «Зробіть паузу у доставках додому, відмовтесь від спокуси залишитися під теплою ковдрою, одягайте маски, беріть антисептики та вперед назустріч цікавим вихідним. Сплануйте їх прямо зараз».

 

Також пан Ткаченко запевняє, що заклади культури дотримуються карантинних обмежень, тому їх відвідування цілком безпечне. Він закликав "квитком, кавою або абонементом" підтримати культурну сферу.

 

Нагадаємо, 14 до 30 листопада в Україні діяв "локдаун" вихідного дня. Керівництво  МОЗ констатувало, що очікуваного результату карантин не дав через порушення обмежень українцями, тож продовжувати карантин не планують.

 

Водночас у владних коридорах обговорюють варіанти запровадження тотального карантину: на Новий рік та Різдво, ще до свят чи й після Нового року.