Прикордонники заборонили ведучій російських новин в'їзд в Україну на три роки

13:13, 30.11.2020
Прикордонники заборонили ведучій російських новин в'їзд в Україну на три роки

39-річна жінка працює ведучою новин на телеканалі РБК

Громадянка Молдови, яка працює в Москві на телеканалі РБК, намагалася транзитом перетнути територію України. Їй це не вдалося через відвідування Криму в 2018 році.
Ведучу новин російського телеканалу РБК не впустили в Україну, поставивши в паспорт печатку із забороною в'їзду на три роки.

 

Як інформує УМ, про це в понеділок, 30 листопада, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

 

Громадянку Молдови прикордонники виявили напередодні в Одеській області в пункті пропуску Могилів-Подільський. Жінка прямувала на автобусі на в'їзд в Україну і планувала транзитом проїхати в Росію.

 

Під час паспортного контролю з'ясувалося, що громадянка перебуває в базі даних порушників: в минулому вона порушила закон, відвідавши влітку 2018 року територію Криму з території Росії.

 

Для з'ясування всіх обставин була проведена додаткова перевірка. Як вдалося встановити, 39-річна жінка працює ведучою новин на телеканалі РБК, а до цього працювала на низці інших каналів.

 

Іноземці було відмовлено в перетині кордону України. Їй поставили в паспорт позначку про заборону в'їзду в країну на три роки і повернули на територію Молдови.

 

 

Нагадаємо, минулого тижня в аналогічну ситуацію потрапив оператор телеканалу Russia Today: він теж мав намір перетнути транзитом територію України шляхом з Молдови в Росії і також був депортований в Молдову через відвідування анексованого Криму.

 

Ще тиждень тому в Україну з тієї ж причини - незаконне відвідування Криму - не пропустили російського актора Кирила Гребенщикова, який прилетів на зйомки. До цього через відвідування Криму з України депортували ведучого телеканалу Россия 1 Бориса Корчевнікова.