Старший солдат 72 омбр ЗСУ В’ячеслав Мінкін загинув під Авдіївкою від кулі снайпера

12:36, 25.11.2020
Старший солдат 72 омбр ЗСУ В’ячеслав Мінкін загинув під Авдіївкою від кулі снайпера

Загиблому був 31 рік. Він був одружений, мав сина.

Українського військового, який загинув від кулі снайпера під Авдіївкою, звали В’ячеслав Мінкін. Він був старшим солдатом 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців.

 

Як повідомляє пресслужба міськради Фастова, загиблому був 31 рік. Він був одружений, мав сина.

 

В’ячеслава Мінкіна було нагороджено медаллю за участь у боях на Світлодарській дузі.

 

“Був одружений, мав сина. 2019 року був нагороджений медаллю за участь в боях “Світлодарська дуга”, – повідомили в пресслужбі фастівської мерії.

 

В'ячеслав Мінкін 1
 

 

Вранці в середу, 25 листопада, пресслужба 72-ї бригади також назвала ім’я загиблого.

 

“Наш надійний товариш, бойовий побратим, відданий захисник України, фастівчанин старший солдат Мінкін В’ячеслав Юрійович віддав своє життя за Україну. Близько опівдня В’ячеслав отримав важке поранення. Лікарі боролися за життя нашого воїна та доклали всіх можливих зусиль, аби врятувати життя військовослужбоця, але, на жаль, російська куля вбила нашого бійця“, – йдеться в повідомленні.

 

Командування та особовий склад бригади висловили щирі співчуття дружині Юлі.

 

 

В’ячеслав Мінкін – перша бойова втрата ЗСУ на фронті у листопаді 2020 року. 

 

Про дату, час та місце прощання із військовим оголосять пізніше.

 

Як повідомляла УМ, вдень 24 листопада 72-га окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців повідомила, що близько опівдня в передмісті Авдіївки унаслідок пострілу ворожого снайпера отримав вогнепальне поранення військовослужбовець Об’єднаних сил. Українському захиснику оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу.

 

Об’єднані сили вогонь у відповідь не відкривали у зв’язку із заходами евакуації пораненого, додали в 72 омбр.

 

У вечірньому зведенні 24 листопада штаб ООС повідомив, що лікарям не вдалося врятувати військового – він помер від вогнепального поранення, отриманого внаслідок ворожого снайперського вогню.Близько опівдня 24 листопада в передмісті Авдіївки військового поранив ворожий снайпер. Українські військові не відкривали вогонь у відповідь, тому що евакуювали пораненого. Його ушпиталили у важкому стані, про порушення режиму тиші повідомили представникам ОБСЄ.