В Україні прощаються із загиблими в катастрофі Ан-26 курсантами

13:52, 07.10.2020
В Україні прощаються із загиблими в катастрофі Ан-26 курсантами

Загиблих в авіакатастрофі Ан-26 ховають у рідних містах

Спільне прощання з курсантами та офіцерами, які загинули 25 вересня в авіакатастрофі поблизу Чугуєва, відбулося у Харкові 6 жовтня та інших містах, звідки родом загиблі.  

 

У Харкові із загиблими курсантами прийшли попрощатися сотні людей.

 

Вшанував пам'ять героїв і Президент України Володимир Зеленський, який прилетів на церемонію прощання із Києва, повідомляє 24 канал.

 

7 жовтня на Житомирщині поховали 21-річного Дмитра Студінського та 19-річного Богдана Матвійчука,  повідомляє пресслужба Житомирської ОДА та zhitomir.info.

 

Літак з їхніми тілами прибув до села міського типу Озерне напепедодні. 

 

Загиблого Богдана Матвійчука ввечері зустріли у Новограді-Волинському живим коридором. Церемонія прощання з ним розпочалася 7 жовтня з 11:30 у Будинку офіцерів. Цей день у Новограді-Волинському оголошено Днем жалоби.

 

Дмитра Студінського поховали у рідному селі Скоморохи. Церемонія прощання з ним відбулася у сільській церкві, а потім продовжилася на кладовищі.

 

Перших трьох членів екіпажу поховали просто в Чугуєві – це 42-річний прапорщик Євгеній Іванов, командир екіпажу майор Богдан Кишеня й старший лейтенант Ашраф Мсуя.

 

 

Прощання з Іванов відбулося в місцевому храмі ікони Божої Матері "Всіх Скорботних Радість". Загиблих військових поховали поруч з рідними з усіма почестями.

 

 

"Мені дуже важко й боляче усвідомлювати величезне горе, що обірвало життя таких молодих, здорових фізично й мужніх чоловіків, які так любили небо, де відтепер залишились назавжди", - сказав голова Чугуївської РДА Сергій Лободенко.

 

У Миколаєві 7 жовтня віддали останню шану загиблим в авіакатастрофі під Харковом двом курсантам з Миколаєва, повідомляє Укрінформ.
 

"Труни з тілами Андрія Померанцева та Володимира Олабіна стоять біля меморіалу героям-ольшанцям у центрі міста. Сюди підходять небайдужі мешканці міста та представники влади і кладуть квіти", - повідомляє кореспондент.

Миколаїв попрощався із загиблими в катастрофі Ан-26 курсантами Андрієм Померанцевим та Володимиром Олабіним 01

 

Присутні вшанували пам'ять хлопців хвилиною мовчання.

Миколаїв попрощався із загиблими в катастрофі Ан-26 курсантами Андрієм Померанцевим та Володимиром Олабіним 04

 

Андрію Померанцеву було 26 років. Він курсант Харківського університету повітряних сил ім. Івана Кожедуба. У Миколаєві Андрій закінчив школу №40 і навчався в Миколаївському коледжі транспортної інфраструктури.

 

Володимиру Олабіну - 21 рік, він син депутата Миколаївської обласної ради Вадима Олабіна, курсант 151 навчальної групи льотного факультету ХНУВС ім. Івана Кожедуба.

 

Після церемонії прощання загиблих поховають на одному з місцевих цвинтарів.

 

7 жовтня в Миколаївській області оголошено Днем жалоби.

 

Цього дня на всій території області приспущено державні прапори на будинках і спорудах органів державної влади та місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.

 

Загиблого під час падіння Ан-26 під Чугуєвом курсанта Олександра Скочкова поховають у Мелітополі поруч із батьком. Штурман Ігор Скочков загинув у 2014 році під час авіакатастрофи літака Іл-74 на Луганщині.

Катастрофа Ан-26: Олександра Скочкова - сина штурмана збитого над Луганськом у 2014-му Іл-76 - поховають поруч із батьком


Похорон Скочкова-молодшого пройдуть 7 жовтня, пише hromadske.

 

"Він був гідним льотчиком, щирим, добрим, справедливим. Насті (сестрі. - Ред.) він замінив батька. Я просто не знаю... Його батько теж був таким. Він був гідним свого батька", - сказала Оксана Скочкова.

 

У Скочкова-молодшого залишилися мама, сестра і старенькі дідусь із бабусею. Востаннє вони бачили онука, коли курсант приїжджав додому у відпустку.

 

Як повідомляла УМ, державне бюро розслідувань викликало голову Харківської ОДА Олексія Кучера на допит у справі про авіакатастрофу літака Ан-26.