Авіакатастрофа під Чугуєвим: ДБР викликало голову Харківської ОДА Кучера на допит

11:29, 07.10.2020
Авіакатастрофа під Чугуєвим: ДБР викликало голову Харківської ОДА Кучера на допит

Кучер є членом комісії, яка вивчає обставини авіакатастрофи

Державне бюро розслідувань викликало голову Харківської ОДА Олексія Кучера на допит у справі про авіакатастрофу літака Ан-26

 

Як інформує УМ, про це він розповів в ефірі телеканалу ZIK.

 

На допит його запросили у ролі свідка. Він зазначив, що входить до складу урядової комісії з розслідування катастрофи, а тому не може озвучувати конкретні прізвища.

 

"На допит як свідка я запрошений. Ну, вдумайтеся: як головного свідка трагедії, напевно, так? Хоча я йому повідомляю, що я йому можу повідомити виключно ту інформацію, яка в мене є", – сказав Кучер.

 

Він зазначив, що є членом державної комісії, яка займається вивченням обставин трагедії, і не може озвучувати певні прізвища.

 

Кучер заявляв, що екіпажу літака Ан-26, який розбився під Чугуєвом дали дозвіл на посадку лише через хвилину після запиту. При цьому, було вже відомо, що літак несправний. А через хвилину Ан-26 — розбився.

 

3 вересня голова ОДА повідомив, що пріоритет приземлення дістав літак із сином командувача Повітряних сил Сергія Дроздова в той час, як надійшло повідомлення про несправність борту Ан-26Ш.

 

Як повідомляла УМ, Володимир Зеленський нагородив посмертно медаллю "За військову службу Україні" військовослужбовців, які загинули в катастрофі літака Ан-26 під Чугуєвом на Харківщині 25 вересня.,