Останній політ з Чугуєва: тіла загиблих в авіакатастрофі відправили до рідних міст

16:28, 06.10.2020
Останній політ з Чугуєва: тіла загиблих в авіакатастрофі відправили до рідних міст

У Харкові з загиблими прийшли попрощатися понад 3 тисячі людей

У Харкові 6 жовтня відбулося прощання з офіцерами й курсантами, які загинули в авіакатастрофі під Чугуєвом. Після офіційної церемонії прощання вантажівки з тілами загиблих військових погрузили в літаки й відправили до їхніх рідних міст.

 

У Харкові з загиблими прийшли попрощатися понад 3 тисячі людей, зокрема й президент Володимир Зеленський разом з дружиною, передає 24 канал.

 

Далі тіла військових повезли на Чугуївський аеродром. Дуже символічно, адже саме сюди вони не змогли долетіти під час авіакатастрофи.

 

 

Тепер саме звідси вони й здійснили свій останній політ.

 

Чугуївська авіакатастрофа: родини загиблих отримають компенсації у жовтні

 

Богдана Кишеню, Ашрафа Мсуя та Євгенія Іванова поховають на Преображенському кладовищі в Чугуєві. На кладовищах у Харкові поховають Олексія Остапенка та Олега Широчука, Дмитра Добрелю, Артема Дудлу.

 

 

У Харківській області поховають також Дмитра Андрущенка та Руслана Шеремета. З уродженцем Львівщини Віталієм Вільховим попрощалися ще раніше, адже він помер у лікарні, тож пробелм з ідентифікацією не було. Решту військових нині повезли в інші регіони – загалом 11 областей.

 

 

Як повідомляла УМ, Володимир Зеленський нагородив посмертно медаллю "За військову службу Україні" військовослужбовців, які загинули в катастрофі літака Ан-26 під Чугуєвом на Харківщині 25 вересня.