Тарас Кубійович з Прикарпаття загинув від ворожої кулі під Кримським

09:51, 07.09.2020
Тарас Кубійович з Прикарпаття загинув від ворожої кулі під Кримським

Тарас Кубійович неодноразово призивався до військової служби на захист України. (Фото з ФБ-сторінки Марії Павліковської)

Молодший сержант 14-ї механізованої бригади імені князя Романа Великого Тарас Кубійович загинув під час ворожого обстрілу позицій ООС поблизу села Причепилівка, що в районі Кримського  Новоайдарськго району Луганщини у неділю.

 

50-річний захисник України загинув від одиночного пострілу, ймовірно від кулі ворожого снайпера. Тарас був жителем села Вільхівці Городенківського району Івано-Франківщини.

 

Це перша бойова втрата української армії під час так званого перемир’я, яке тривало 42 дні (з опівночі 27 липня).

 

Як інформує «Україна молода», прізвище полеглого воїна повідомив голова ГО "Городенківське районне об'єднання учасників АТО" Михайло Човганюк у ніч на понеділок.

 

«На превеликий жаль, війна забирає кращих синів України, адже Тарас неодноразово призивався до військової служби. Зі зброєю в руках, захищав рідну батьківщину... І тепер поповнив небесний легіон. Спочивай, друже!», — написав Михайло Човганюк.

 

Водночас, вчителька Марія Павліковська, яка дуже добре знала полеглого воїна, оскільки він був її учнем та виріс по сусідству, вказує, що у Тараса лишилися мама Христина, сестра Руслана, брат Іван, дружина і донька.

 

«Пам'ятаю його, коли він ще був у четвертому класі. Гарненький білявий хлопчик, завжди дуже акуратний. Жили ми по сусідству, тому Тарас часто приходив до мене просто поговорити, грався з моїми дітьми. Був дуже балакучим, з усіма умів завести цікаву розмову. Мені завжди було цікаво говорити з ним. Минули роки. Тарас виріс, отримав освіту, відслужив у армії, одружився. А потім почалася війна. Він пішов захищати Україну у перші ж місяці. Воював, отримав поранення, знову повернувся до бойових побратимів», - написала Марія Павліковська.

 

За її словами, востаннє вона спілкувалася із Тарасом минулого літа, коли він навідував вчительку. Тоді ж він і сказав їй, що хоче вернутися до війська.

 

«Я не могла його у цьому ні підтримати, ні заперечити, бо це мав бути тільки його вибір. З фронту телефонував мені. Але це були дуже короткі розмови, просто ця добра дитина знаходила хвилинку, щоб запевнити мене, що у нього усе добре. Останній дзвінок був чотири дні тому. А в неділю зателефонувала сестра Руслана, щоб сповістити мені цю страшну новину. Просила нікому не говорити, бо не хотіла, щоб мама довідалася про це проти ночі», - додає вчителька Тараса Кубійовича.

 

Пані Павліковська висловила щирі співчуття мамі Христині, «бо бачила, як важко вона працювала, щоб поставити на ноги трьох дітей, бо чоловіка рідні діти не цікавили». А також сестрі Руслані і братові Іванові, бо всі вони дуже любили одне одного.

 

«Шкода, Тарасе, що у цьому житті ми уже не побачимось. Ти залишив по собі добру пам'ять, як люблячий син, що завжди допомагав мамі, ласкавий брат, який дбав про Івана і Руслану, вірний і щирий друг. Хай буде легкою тобі земля, яку ти скропив своєю кров'ю задля того, щоб ми не втратили нашу незалежність. Знаю, що Бог прийме тебе у своє Світле Царство, де нема ні болю, ні сліз, ні скорботи. Спочивай з Богом, мій добрий хлопчику», - звернулася востаннє до полеглого воїна його вчителька.

 

Як повідомляла «УМ», у неділю російські окупанти обстріляли підрозділ Об’єднаних сил в районі Красногорівки на Донеччині з автоматичного станкового гранатомета, внаслідок чого було поранено українського військового.

 

Командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко попереджає, що Збройні сили України дадуть адекватну відповідь "всіма наявними силами та засобами" на можливий обстріл українських позицій в селищі Шуми поблизу окупованої Горлівки, який бойовики "ДНР" нібито запланували на понеділок о 8.00 ранку. 

 

Читайте також: "Загиблі герої липня: пам'ятаймо про їхній подвиг".