Батько загиблого сержанта Ярослава Журавля прокляв Зеленського

14:23, 28.07.2020
Батько загиблого сержанта Ярослава Журавля прокляв Зеленського

Сергій Журавель із портретом загиблого сина Ярослава Журавеля на Банковій.

Батько загиблого українського воїна Ярослава Журавля жорстко розкритикував президента Володимира Зеленського. Свою думку Сергій Журавель із Верхньодніпровського району Дніпропетровщини висловив під час мітингу під ОП, на якому виступали проти перемир'я на Донбасі.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє кореспондент Цензор.НЕТ.

 

"Вово, де ти був, коли бабуся розв'язувала з хустинки останні 100 гривень і віддавала нам, волонтерам, щоб ми везли в армію. Де ти, гнида, була, коли у мого сина ламали пальці, виймаючи автомат, а ти пив вино чи каву. Де ти був? Чому ти не біля народу України? Кого ти слухаєш? ​​Ви, тіло України обмазали гнидотою різною. Вовочко, прокинься! ​​Народ вас зітре з лиця оцієї оплаканої землі. Я проклинаю тебе і все кодло, яке кругом тебе".

 

 

На виступ Журавля-старшого натовп відгукнувся оплесками. Деякі навіть плакали. 

 

Серед протестувальників були активісти РОК, “Демсокири”, “Нацкорпусу”, “Свободи”, “Європейської солідарності”, військові, ветерани, волонтери (як-то Марко Супрун і багато інших), колишні політв’язні Кремля (Володимир Балух), музиканти тощо.

 

Речники дійства наголошували на потребі забути політичні розбіжності та об’єднати сили проти проросійської політики керівництва держави. Представники Руху опору капітуляції закликали всіх небайдужих підписувати маніфест і долучатися до спротиву. У промовах чи не вперше чітко артикулювалася вимога імпічменту голови держави. У нинішньому “перемир’ї” деякі оратори бачили ознаки “державної зради”.

 

Серед вимог, які озвучив ветеран війни з Росією, співкоординатор РОК Павло Білоус, були: зупинити роззброєння військових на передовій; дати наказ знищувати ворожі сили у відповідь на обстріл; скасувати накази про заборону розвідки; відкинути вимоги Росії щодо проведення місцевих виборів в ОРДЛО і внесення змін до Конституції щодо особливого статусу для окупованих територій; не давати воду в Крим; звільнити фігурантів “справи Шеремета” Антоненка і Кузьменко

 

Організатори заходу закликати усіх не лишатися осторонь і прийти на марш 24 серпня, з нагоди Дня Незалежності України.

акція під ОП - 28.07.2020_ви уху їли

 

Як повідомляла УМ, командир відділення розвідувального взводу 35-ї окремої бригади морської піхоти, сержант Ярослав Журавель є третім загиблим захисником України під час цинічного розстрілу евакуаційної групи російськими окупантами під селищем Зайцеве 13 липня.

 

Волонтер Юрій Бірюков стверджує, що спецпризначенці отримали особистий наказ президента Володимира Зеленського не вирушати на пошуки розстріляних евакуаційних груп поблизу Зайцевого в районі окупованої Горлівки.