Під Горлівкою бойовики забрали тіло загиблого розвідника-морпіха

16:02, 14.07.2020
Під Горлівкою бойовики забрали тіло загиблого розвідника-морпіха

Командир 35-ї окремої бригади морської піхоти Микола Палас під час брифінгу. (Фото Вільне Радіо)

Командир 35-ї окремої бригади морської піхоти Микола Палас розповів подробиці загибелі морського піхотинця та військового медика під селищем Зайцеве поблизу окупованої Горлівки в понеділок, 13 липня.

 

За його словами, окупанти напередодні влаштували засідки в цьому районі.

 

Як інформує «Україна молода», про це пан Палас та інші військові ООС розповіли журналістам у Зайцевому Донецької області у вівторок.

 

Пан Палас розповів, що 13 липня бойовики дали підтвердження режиму тиші з 14:00 до 18:00, щоб українська сторона могла забрати загиблого командира взводу, який незадовго до того підірвався на вибуховому пристрої.

 

«Першим йшов сержант розвідвзводу, який взяв на себе вогневий удар. Після того, як він був поранений, група відійшла назад, перегрупувалась. Вони намагались надати допомогу безпосередньо пораненому сержанту, який відповзав у бік, на зустріч групі. Бойовий медик загинув під час шквального вогню з застосуванням гранатометів. Офіцер розвідки отримав контузію. Його вдалось евакуювати офіцерам інженерно-саперної групи», — розповів командир 35-ї бригади.

 

Микола Палас зазначив, що вчора ввечері стало відомо, що командира взводу, який загинув на мінному полі, евакуювали на сторону бойовиків.

 

Тепер ведуться перемовини про подальшу евакуацію загиблого бойового медика та пошук пораненого сержанта, який перебуває у тому ж районі, що й бойовий медик.

 

«Ми всі були у білих касках, на бронежилетах були білі повʼязки. Івисунулисьнамісце, дезагинуввійськовий. Насбуло9 людей. ЦепредставникиСЦКК, військовиймедик, групарозмінування та військовослужбовці для евакуації. Метрів 10-15 ми не дійшли до тіла, і там нам влаштували підлу засідку. Почався шквальний вогонь з трьох сторін, тому вимушені були відійти назад», — розповів керівник української сторони Спільного центру контролю та координації за режимом припинення вогню Микола Левицький, який був на місці трагедії.

 

 

Інформацію про евакуацію тіла загиблого українського морпіха на бік ОРДО поширили й сепаратистські інформаційні ресурси.

 

Як повідомляла «УМ», група евакуації з трьох військових медиків отримала підтвердження режиму «Тиша» від ворога, після чого в білих касках із розпізнавальними знаками пішла до тіла полеглого захисника України.

 

Втім, група не встигла дійти до тіла воїна ЗСУ декілька метрів, як окупанти відкрили по ній вогонь. Внаслідок цього військовий медик загинув, одного військовослужбовця було поранено, а ще один – отримав бойове травмування

 

Як повідомляла «УМ», понеділок, 13 липня, став «чорним» днем для захисників України: загинуло двоє бійців і один військовий медик.

 

Таким чином, за Україну полягло у липні вже п’ятеро українських воїнів. Прізвища двох з них ще не оприлюднено.