Хрещення Русі відзначать без хресної ходи

12:50, 12.07.2020
Хрещення Русі відзначать без хресної ходи

Хресної ходи до Дня Хрещення Русі цього року не буде - Мінкульт

Хресна хода до 1032-ї річниці хрещення Русі цього року через пандемію коронавірусу не відбудеться.
 
Як інформує "Україна молода", про це заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у неділю, 
 
Зазначається, що Православна Церква України та Українська Православна Церква Московського патріархату вирішили не проводити хресну ходу. В обох церквах святкування пройдуть з дотриманням вимог карантину, однак без масових заходів і великого скупчення людей. 

 

"Радий, що предстоятелі православних церков поставились відповідально до рекомендацій МОЗ і поставили захист здоров’я людей у пріоритет", - заявив Олександр Ткаченко.

 

На сайті ПЦУ зазначено, що 28 липня ранком відбудеться Божественна літургія у кафедральному Михайлівському Золотоверхому соборі Києва, а після обіду — молебень біля пам’ятника рівноапостольному князю Володимиру (без проведення хресної ходи).

 

«Благословити єпархіальним архієреям сповістити духовенство і вірних про особливості цьогорічного святкування 1032-ї річниці Хрещення Руси-України, які не дозволяють організувати традиційне паломництво вірних до Києва, а тому мають бути проведені на єпархіальному та парафіяльному рівнях з дотриманням відповідних приписів», — йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, за результатами опитування КМІС кожен другий українець підтримує митрополита Епіфанія.