Медведчук проти Стуса: суд перенесли на 14 серпня

18:35, 10.07.2020
Медведчук проти Стуса: суд перенесли на 14 серпня

Вахтанг Кіпіані дякує людям, які прийшли до Дарницького райсуду за креативні плакати і натхненні слова.

Суд у справі за позовом Медведчука через книжку про Стуса перенесли на 10.00 ранку 14 серпня.
 
Як повідомляє "УМ" поки що Дарницький районний суд Києва розглянув лише перший том матеріалів справи.
 
Також суддя заслухала аргументи сторін.
 
Передбачається, що на наступному засіданні відбудуться дебати сторін.
 
«Я не знаю, чим закінчиться процес над книжкою, але адвокат Медведчука Кириленко - негідник. Він зараз у ці хвилини знову судить Стуса. Це не про книжку вже мова. І не про мене. Він намагається саме Стуса зробити шісткою КГБ. Це настільки огидно, що нема слів», - написав автор книги «Справа Василя Стуса» Вахтанг Кіпіані під час засідання суду у Facebook.

За його словами, за останні кілька днів він підписав кілька сотень книг прихильникам.

Віктор Медведчук позивається до автора Вахтанга Кіпіані, видавництва Vivat і книжкової фабрики «Юні-софт» та вимагає заборонити видання й поширення книги у будь-який спосіб на будь-якій території. 
 
У книзі, зокема, йдеться про судовий процес 1980-го року, під час якого Медведчук був адвокатом репресованого поета Василя Стуса. На думку Кіпіані, захисник поета не виконав свого обов'язку як захисник та був контрольований радянською системою. За словами автора, вже продано близько 10 тисяч примірників книги й запланована презентація у Північній Америці. 
 
“У зв’язку із закінченням робочого дня у справі оголошується перерва. Ми зупинились на аркуші 125 першого тому”, - зазначила суддя, але не назвала дату наступного засідання.
 
Нагадаємо, народний депутат від "ОПЗЖ" Віктор  Медведчук подав до суду  на автора книги про Стуса Вахтанга Кіпіані наприкінці серпня 2019 року. Медведчук заперечує 9 епізодів з книги та вимагає заборонити її розповсюдження.