Кличко пообіцяв постраждалим від вибуху на Позняках до 100 тисяч гривень

16:56, 24.06.2020
Кличко пообіцяв постраждалим від вибуху на Позняках до 100 тисяч гривень

Усім мешканцям будинку, в якому стався вибух, влада обіцяла тимчасове житло

Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що місто надасть матеріальну допомоги постраждалим мешканцям будинку на Позняках, де стався вибух.

 

Як інформує УМ, про це сказав Кличко сьогодні на брифінгу.

 

"Комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про виділення коштів і надання матеріальної допомоги постраждалим мешканцям будинку на Позняках, де стався вибух. Усі постраждалі родини отримають по 50 тисяч гривень. Тим, хто отримав тяжкі травми, виділять по 80 тисяч. Мешканцям із ушкодженнями середньої важкості виплатимо по 70 тисяч гривень. Ті ж, у кого легкі травми, отримають по 60 тисяч. А люди, які втратили близьких, отримають по 100 тисяч гривень за кожного загиблого", - наголосив Кличко.

 

Кличко додав, що підписав відповідне розпорядження і найближчим часом люди отримають ці кошти.

 

Щодо нового житла для всіх постраждалих мешканців, то мер нагадав, що запропонував прем’єр-міністру виділити кошти на це з бюджету міста та держбюджету.
Зокрема, Київ готовий виділити з резервного фонду 30 мільйонів гривень.

 

Мова йде або про надання грошової компенсації за ринковою вартістю житла. Або про придбання і передачу квартир.

 

Як повідомляла УМ, секція на 40 квартир 10-поверхівки, де стався вибух, на думку експертів, відновленню не підлягає. Її доведеться демонтувати.

 

Мер Києва Кличко пообіцяв, що усім мешканцям будинку, в якому стався вибух, буде надано тимчасове житло на базі одного зі столичних інтернатів.

 

Нагадаємо, що Національна поліція наразі проводить невідкладні обшуки в газорозподільній компанії та всіх комунальних службах, які обслуговували будинок, де стався вибух і загинуло щонайменше двоє киян, яких знайшли під завалами.