Прихильник сепаратистів Одеси Іван Іщенко може очолити поліцію Вінниччини

19:58, 30.05.2020
Прихильник сепаратистів Одеси Іван Іщенко може очолити поліцію Вінниччини

На передньому плані - Іван Іщенко, за спиною якого сепаратисти стріляють в патріотів України. Одеса, 2 травня 2014 року.

Керівництво МВС і Нацполіції розглядає кандидатуру заступника начальника обласної поліції Одещини Івана Іщенка, як нового керівника поліції Вінниччини замість звільненого з цієї посади Юрія Педоса.

 

При цьому, на Богомольця, 10 не зважають на той факт, що Іщенко координував сепаратистів в центрі Одеси під час трагічних подій 2 травня 2014 року.

 

Як інформує «Україна молода», про плани керівництва МВС щодо Іщенка повідомив громадський активіст і волонтер Роман Балан (Сініцин).

 

Посилаючись на власні дані (Сініцин є колишнім головою однієї з атестаційних комісій МВС – Ред.), волонтер зазначає, що вже в понеділок, 1 червня, Іван Іщенко має бути  представлений у Вінниці, як новий начальник обласного Главку поліції.

 

«2 травня 2014 року в Одесі - Іщенко з Фучеджи та іншими мусорами стояли на одному боці з проросійськими та російськими найманцями, які з автоматичної зброї розстрілювали протестувальників. Допомагали та координували сєпарів», - написав Роман Сініцин у Facebook  в суботу.

 

Активіст також опублікував скріншот з відео, на якому зафіксовано Іщенка і сепаратистів, які стріляють в українських патріотів з-за спин міліції.

 

І додав, що доказів набагато більше. У тому числі, і щодо інших кримінальних дій кандидата: «Але цей чорт не у в'язниці і не втік в Придністров'я. Більш того, Іщенко стрімко ріс кар'єрною мусорською драбиною при главмусорі одещини Головіну. Остання посада - начальник УПД (Управління превентивної діяльності) ГУНП в Одеській області. З найбільших "тєм" Іщенка - риба-браконьєри по області, долі в перевезеннях, долі в незаконній торгівлі».

 

Пан Сініцин також нагадує, що два роки тому Іщенко також відзначився, як ворог  українських патріотів: «Ще Іщенко давав наказ місцевому беркуту жорстко пакувати одеську ультру за банер "Кремль, покайся" і назви українських суден, захоплених країною-терористом: "Бердянськ, Нікополь, Яни Капу" і піро-шоу на секторі. Тепер Іщенко очолюватиме поліцію Вінниччини».

 

Утім, волонтер впевнений, що «у Вінниці громадськість і журналісти це так просто не «схавають» і виноситимуть Ваню…».

 

 

Відомо, що Іван Іщенко у 2005 році закінчив Одеський державний університет внутрішніх справ. У 2011-2013 роках очолював Тарутинське відділення міліції та Овідіопольський райвідділ міліції Одеської області, обіймав посаду начальника управління громадської безпеки обласного УВС.

 

У лютому 2019 року полковник поліції Іщенко захистив в Харківському національному університеті внутрішніх справ дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук (“Адміністративно-правові засади здійснення підрозділами Національної поліції України ювенальної превенції”).

 

Як повідомляла «УМ», 2 травня 2014 році, ціною десятків людських життів було зупинено повзучий наступ так званої «російської весни» в Одесі. Аби спростувати фейки російської пропаганди, «група 2 травня», що об’єднує незалежних експертів та небайдужих одеситів, зняла документальний фільм «2 травня. Без міфів».

 

На шості роковини трагедії, 2 травня 2020 року, на Куликовому полі в Одесі дратувалися через українську мову.

 

Звільнений з посади керівника обласної поліції Вінниччини Юрій Педос зазнав скандальної слави, адже не лише симпатизував УПЦ МП, а й усіляко протидіяв юридичній реєстрації документів про зміну конфесійної приналежності низкою релігійних сільських громад області.

 

Педоса звільнили через те, що у масовій стрілянині у Броварах 29 травня брали участь багато працівників охоронних фірм з Вінниці.