Спецпризначенці Андрій Супріган і Дмитро Кузьменко потонули під час навчань під Краматорськом

17:05, 16.05.2020
Спецпризначенці Андрій Супріган і Дмитро Кузьменко потонули під час навчань під Краматорськом

Обставини трагедії розслідують співробітники Військової служби правопорядку.

13 травня на Донбасі в зоні проведення операції Об’єднаних сил під час планових занять загинули двоє українських військових. Військовослужбовці 47 окремого загону Сил спеціальних операцій ЗСУ майор Андрій Супріган і сержант Дмитро Кузьменко загинули в районі Краматорська, виконуючи складний елемент підготовки спецназу.

 

Обидва потонули, відпрацьовуючи сдесантування в воду з невеликої висоти.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє видання “Страна”, посилаючись на власні джерела в Генштабі України.

 

НП сталася під час навчань, в ході яких спецназівці десантувалися на воду. Загинули одні з найдосвідченіших бійців: 30-річний Супріган був заступником командира 47-го окремого загону спеціального призначення. Він і сержант Кузьменко мали досвід бойових дій. Офіцер ССО Андрій Супріган був двічі нагороджений орденом Богдана Хмельницького 2-й і 3-го ступенів за участь у спеціальних операціях в Луганській і Донецькій областях.

 


Сержант Дмитро Кузьменко раніше служив в 54-му окремому розвідувальному батальйоні Головного управління розвідки Міноборони України.

 

За даними журналістів, обидва бійці загинули не під час стандартних військових навчань, а при детальному відпрацюванні операції, під час якої бійці повинні були десантуватися на воду з невеликої висоти з вертольотів. Десантування на воду – це дуже складний елемент в підготовці спецназу, він вважається вищим пілотажем.



Після трагедії головком ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що обставини трагедії розслідують співробітники Військової служби правопорядку.

 

Як повідомляла УМ, заступник командира загону Сил спеціальних операцій, майор Андрій Супріган і сержант ССО Дмитро Кузьменко трагічно загинули під Краматорськом у середу, 13 травня.