Під Докучаївськом українка підірвалася на міні ПМН-2

18:18, 15.05.2020
Під Докучаївськом українка підірвалася на міні ПМН-2

На Донбасі необхідно розмінувати понад 20 тисяч кілометрів. (Фото ООС)

Цивільна жінка намагалася доповзти до опорного пункту ОС після підриву на протипіхотній міні російського виробництва поблизу окупованого Докучаєвська Донецької області.

 

Постраждалою виявилася 35-річна українка.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє пресцентр операції Об’єднаних сил у п’ятницю.

 

«Військові Об’єднаних сил під час спостереження за позиціями противника поблизу окупованого Докучаївська помітили цивільну жінку з ознаками поранення, яка намагалася повзком добратися до опорного пункту ОС. Вона отримала мінно-вибухову травму лівої ноги, сталася травматична ампутація стопи. Характер пошкоджень вказує на підрив на протипіхотній міні ПМН-2», - йдеться у повідомленні військових.

 

Зауважимо, що використання таких мін заборонено Оттавською конвенцією. Водночас Росія відмовилася підписати цей документ та продовжує забезпечувати свої збройні формування такими мінами для використання їх у бойових діях на сході України.

 

Українські воїни евакуювали поранену. Лікарі надали їй невідкладну допомогу, після чого жінку доправили до центральної районної лікарні міста Волноваха. Наразі стан пацієнтки стабілізовано, її життю нічого не загрожує.

 

У той же час, бойовики порушили режим припинення вогню та обстріляли позиції Об’єднаних сил поблизу Оріхового на Донеччині, внаслідок чого двоє військовослужбовців ООС отримали осколкові поранення.

 

Бійців ООС доставили до лікувального закладу. Їм надали медичну допомогу.

 

У відповідь на дії бойовиків підрозділи Об’єднаних сил використали штатне озброєння. Втрати окупантів уточнюються.

 

Як повідомляла «УМ», старший солдат 30-ї ОМБр імені князя Костянтина Острозького, 24-річний Олександр Карпика загинув від кулі ворожого снайпера поблизу Золотого на Луганщині у середу, 13 травня.
 

Також 13 травня поблизу Краматорська загинули бійці Сил спецоперацій: майор Андрій Супріган і сержант Дмитро Кузьменко. 

 

Про полеглих захисників України в минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої квітня: пам’ятаймо про їхній подвиг.