Філатов і Кернес вимагають у Шмигаля відновити роботу транспорту

21:34, 13.05.2020
Філатов і Кернес вимагають у Шмигаля відновити роботу транспорту

Борис Філатов виступає за відповідальне пом'якшення карантину і закликає уряд Шмигаля припинити займатися самообманом. (Фото з ФБ-сторінки Бориса Філатова)

Мери найбільших міст України – Дніпра і Харкова вимагають від уряду Шмигаля  дозволити роботу громадського транспорту у повноцінному режимі після послаблення карантину в Україні.

 

Як інформує «Україна молода», після заклику мера Києва Віталія Кличка до уряду щодо поновлення роботи метро, свої вимоги перед центральною владою висловив у відеозверненні мер Дніпра Борис Філатов у середу ввечері.

 

Пан Філатов наголосив, що місцева влада не може самостійно дозволити роботу громадського транспорту.

 

«Який сенс було дозволяти нам відкривати ринки, якщо туди не можуть приїхати усі, кому це потрібно, насамперед покупці? З цієї ж причини ми не можемо дозволити кататися на транспорті пенсіонерам, які стомилися сидіти вдома, запустити маршрутки до дачних селищ, відкрити дитсадки, скасувати масковий режим», — підкреслив міський голова Дніпра.

 

Відтак, Борис Філатов закликав жителів не вимагати всього цього від нього, бо це не входить до компетенції місцевої влади.

 

«Єдине, що ми зараз можемо зробити з іншими мерами — це вимагати від уряду припинити займатися самообманом, запустити громадський транспорт з дотримання усіх протиепідемічних заходів», — сказав мер Дніпра.

 

У свою чергу, в мерії Харкова попередили, що після пом’якшення карантину у громадському транспорті та на зупинках утворюються скупчення людей, що може призвести до зростання захворюваності. Тому влада міста просить дозволити роботу метрополітену.

 

Заступниця мера Геннадія Кернеса Світлана Горбунова-Рубан зазначила, що пом’якшення карантину «повинно супроводжуватися посиленням транспортних перевезень».

 

Як повідомляла «УМ», раніше мер Києва Віталій Кличко попросив уряд дозволити роботу столичного метрополітену з 25 травня. Тоді як прем’єр-міністр Денис Шмигаль не дослухався до його аргументів.

 

В центрі Києва протягом середи протестували перевізники, які вимагали відновити роботу метро і міжміського автобусного транспорту.