Вітання від 54-ї ОМБр: відео знищення опорника бойовиків з «Востока»

21:37, 11.05.2020
Вітання від 54-ї ОМБр: відео знищення опорника бойовиків з «Востока»

Захисники України зазначають: "54 ОМБр вітає бригаду "Восток". Сьомої річниці у вас не буде!".

Захисники України знищили опорний пункт на позиціях російських бойовиків зі складу окупаційного батальйону «Восток» на Донбасі.

 

Операцію було проведено підрозділом К-2 з 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи. За неофіційними даними, ворога накрили прицільним вогнем в районі Ясинуватої. 

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомив військовослужбовець Анатолій Штефан з позивним «Штирлиц» у соцмережах в понеділок.

 

«Штирлиц» також оприлюднив відео знищення ворожих позицій на «опорнику», зняте з безпілотника. На початку відео демонструється вітальний бігборд сепаратистів на якому зазначається, що "Восток" святкує свою шосту річницю. 

 

Автори відео, навпаки, зазначають: "54 ОМБр вітає! Недореспубліку, бригаду "Восток". Сьомої річниці у вас не буде!". 

 

«Ніколи російський окупант не буде господарювати на українській землі. В результаті адекватної відповіді на провокативні обстріли окупаційного батальйону «Восток», підрозділом К-2 було знищено три їх вогневі позиції», - написав Штефан на своїй сторінці у Facebook. І додав: «Вірте в воїнів! Вірте в ЗС України! Разом переможемо!».

 

За його словами, нашими захисниками були знищені три вогневі позиції бойовиків, жилий бліндаж, великокаліберний кулемет і троє окупантів загинули – «пішли у 200-ту бригаду».

 

Водночас, підрозділ К-2 54-ї бригади детальніше розповів про результати своєї роботи: «Так вийшло, що одна позиція незаконних збройних формувань 1 АК РФ, а саме дуже "відомий" батальйон "Восток", вела постійні обстріли передових укріплень українських військових. Вони були впевнені, що їхні обстріли будуть безкарні, але на свою біду (а може й через відсохші мізки від зловживання бояришника) - вони помилялися».

 

Відтак, до діла взялися розвідники: «Протягом якогось часу були виявлені позиції, кількість горе вояків та їхнє озброєння. І в один із весняних днів, коли ворог почав обстріл наших позицій, полетіла в нього "отвєточка" із не забороненного Мінськими угодами озброєння».

 

У підрозділі К-2 нагадують, що, «за іронією нашого підрозділу, бойова операція відбулася в річницю створення так званого батальйону «Восток».

 

 

Як повідомляла «УМ», минулої суботи, 9 травня, захисники України відкрили прицільний вогонь по опорних пунктах російських найманців у відповідь на їхні обстріли позицій ЗСУ на Донбасі.

 

Про полеглих захисників України в минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої квітня: пам’ятаймо про їхній подвиг.