«У нього багато ворогів»: Форостяк по справу активіста Стерненка

13:24, 20.04.2020
«У нього багато ворогів»: Форостяк по справу активіста Стерненка

Форостяк наголошує. що саме одеські поліцейські розписали схему нападу

Ексрадник глави поліції Одеської області Руслан Форостяк відреагував на повідомлення про те, що йому належить машина, яка перебувала недалеко від місця замаху на одеського активіста Сергія Стерненко, назвавши їх «липовою сенсацією».

 

Про це він написав у себе на сторінці у Фейсбук.

 

"Сам Стерненко та інші мягко кажучи перебільшують значення для людства самого Стерненко, щоб заради нього виникла ціла поліцейська змова, але якщо навіть так, то хіба не дивно, що на "справу" послали авто опосередковано пов'язане зі мною - яке дійсно колись належало мені і я ним користувався, це ж маячня. Але як би там не було, це факт - під час другого нападу на Стерненка біля місця злочину по камерам зафіксували крім інших і авто, що колись належало мені, який негайно було оголошено в розшук і як тільки мені це стало відомо, я надав слідчим та оперативникам анкетні дані нового власника, якого згодом допитали на причетність, і з того що мені відомо, був проведений весь комплекс слідчих дій відносно цього фату",- написав Руслан Форостяк.

.

Форостяк наголошує. що саме одеські поліцейські розписали схему нападу, включаючи всі факти і загадане авто і передали ці матеріали до СБУ, дивно ж, якщо мова про змову

 

"СБУ провела повторне слідство і перевірку згаданих фактів, зрозуміло, що ніякої поліцейської змови чи моєї особистої причетності виявлено не було, дану інформацію можуть підтвердити колишній начальник карного розшуку та кримінальної поліції ГУНП на той час, а також оперативники та слідчі, що цим займались. Цікаво інше, всі ці дані є в матеріалах справи і з ними потерпілий сам чи через адвоката мав змогу ознайомитись ще два роки тому, чому про це згадали та витягли саме зараз? І чому витягли тільки необхідний фрагмент, щоб змалювати це все як якусь змову?", - зазначив ексрадник.

 

Форостяк припустик. що це така лінія захисту: "Зважаючи, що знову лунає прізвище Стерненко у справі з перебільшенням самооборони при 3-му нападі на нього, може й так, може і ні, не знаю, але мені точно було відомо, що версії та навіть ниточки, до організаторів цих нападів у поліцейських в руках на той період були, чому все ще ці справи актуальні, і ними смикають час від часу в тому числі і з політичних міркувань - питання риторичне"

 

"Стерненко мав досить велике коло ворогів і серед криміналу і серед проросійських кіл і серед місцевих ватанів, і навіть від незадоволених його діяльністю по зриву концертів та виступів сумнівних артистів..". -написав Руслан Форостяк.

 

Як повідомляла УМ, під час другого нападу на активіста Сергія Стерненка в Одесі (1 травня 2018 року, коли в Сергія стріляли гумовими кулями) поруч було зафіксовано автомобіль, який належав родині радника голови ГУ Нацполіції Одещини Руслана Форостяка.