Коломойський виграв справу проти Гонтаревої

14:03, 02.04.2020
Коломойський виграв справу проти Гонтаревої

Гонтарева в пожежах і аварії з нею звинуватила Коломойського.

Олігарх Ігор Коломойський виграв суд у ексглави НБУ Валерії Гонтаревої в справі про захист його честі, гідності та ділової репутації.

 

Відповідне рішення, яке є в розпорядженні УНІАН, винесено суддею Іриною Макаренко.

 

"Позов Коломойського Ігоря Валерійовича до Гонтаревої Валерії Олексіївни, Товариства з обмеженою відповідальністю "Київський інститут проблем управління імені Горшеніна" про захист честі, гідності та ділової репутації - задовольнити в повному обсязі", - йдеться в ухвалі Шевченківського районного суду м. Києва за 30 березня.

 

"Визнати недостовірною та такою, що порушує особисті немайнові права Коломойського Ігоря Валерійовича інформацію, поширену 18 вересня 2019 р. на веб-сайті lb.ua за адресою в мережі Інтернет https://lb.ua/news/2019/09/18/437580_valeriya_gontareva_vsya_brigada.html в інтерв'ю Гонтаревої Валерії Олексіївни під заголовком: "Валерия Гонтарева: "Вся эта бригада, они не просто травят меня, но делают это нагло и еще стебутся (...)", - ухвалив суд.

 

Також суд вирішив стягнути з Інституту Горшеніна і Гонтаревої в рівних частках на користь Коломойського судовий збір в розмірі 2305,20 грн.

 

Як повідомляла УМ, під Києвом вночі на 17 вересня згорів будинок екс-голови Нацбанку Валерії Гонтаревої, яка займалася Приватбанком.

 

Президент Володимир Зеленський заявив, що вимагає від правоохоронних органів оперативного розслідування обставин пожежі і доручив СБУ долучитися до розслідування.

 

Генпрокурор Руслан Рябошапка у свою чергу скликає нараду через підпал дому Валерії Гонтаревої.

 

Олігарх Ігор Коломойський натякнув, що підпал будинку колишньої голови Національного банку України Валерії Гонтаревої може бути вигідний їй самій. 

 

Водночас Валерія Гонтарева заявила, що не бачить, чим їй може допомогти статус політичного біженця у Великій Британії.

 

На місці пожежі в будинку Валерії Гонтаревої поліція знайшла запальну ракету.

 

НБУ назвала атаки на Гонтареву терором, а ЄС вимагає розслідування.

 

Зазначимо, кілька тижнів тому Валерію Гонтареву в Лондоні збив автомобіль, вона отримала серйозні травми. 

 

 

Гонтарева в пожежах і аварії з нею звинуватила Коломойського.