Суд у Києві оштрафував жінку за порушення карантину на 17 тис. гривень

16:38, 20.03.2020
Суд у Києві оштрафував жінку за порушення карантину на 17 тис. гривень

17 березня Верховна Рада ухвалила закони, спрямовані на боротьбу з коронавірусом.

Шевченківський районний суд міста Києва розглянув перший протокол за порушення правил карантину та виніс рішення – 17 тисяч гривень штрафу.

 

Про це інформує пресслужба Шевченківського райсуду.

 

“Судом було встановлено, що жителька міста Києва здійснювала продаж продуктів харчування з рук у невстановленому місці, чим допустила порушення санітарно-протиепідемічних правил у період дії карантину”, – йдеться у повідомленні.

 

За результатами розгляду справи, жінку визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено адміністративний штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

 

Як повідомляла УМ,  17 березня Верховна Рада ухвалила закони, спрямовані на боротьбу з коронавірусом. Адміністративний штраф за порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм становитиме від 17 тисяч до 170 тисяч гривень.

 

За порушення правил та норм, встановлених для запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, «якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань», передбачений штраф від 17 тисяч до 51 тисячі гривень, арештом на строк до шести місяців, обмеженням або позбавленням волі на строк до трьох років.

 

Якщо наслідком таких порушень стала смерть людини чи інші тяжкі наслідки, порушнику загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі.

 

Громадянка України стала першим заарештованим порушником карантину в Чорногорії.