Фонд «Повернись живим» закликає допомогти у боротьбі з коронавірусом в армії

10:15, 17.03.2020
Фонд «Повернись живим» закликає допомогти у боротьбі з коронавірусом в армії

Благодійний фонд “Повернись живим” оголосив про пошук гуртових постачальників засобів індивідуального захисту для українських військових.

 

Про це йдеться у повідомленні фонду.

 

По-перше, армію потрібно забезпечити швидкими тестами на коронавірус.

 

Серед засобів індивідуального захисту для армійців треба таке: маска хірургічна, респіратор FFP2 з клапаном, халат медичний, шапочка медична, рукавички з довгими манжетами нетальковані нітрилові, противірусний костюм, аерозольний оприскувач на 10 л (АО-2), спрей спиртовмісний для рук.

 

“Ми хочемо допомогти швидко, допоки державна машина зможе повноцінно взяти цю проблему під контроль. Ми вже працюємо і далі будемо працювати у співпраці з відповідними органами військового управління, допомагаючи і доповнюючи, але не дублюючи їхню роботу”, – наголосили у фонді.

 

У Міноборони увечері в понеділок, 16 березня, нагадали, що для усунення загрози розповсюдження коронавірусу в районі ООС на контрольних пунктах в’їзду-виїзду вживають спеціальних заходів.

 

Так, на КПВВ “Майорськ” триває перевірка людей, які їдуть на підконтрольну Україні територію з окупованої Горлівки.

 

“За допомогою спецприладів представники Державної прикордонної служби України проводять температурний скрінінг кожному, хто перетинає пропускний пункт. Медичні працівники регулярно дезинфікують приміщення і бокси на КПВВ. Якщо виявляють людину з підвищеною температурою, чергові медики з МОЗ обстежуюють підозрілого на хворобу і в разі потреби доправляють до медустанови для лікування та ізоляції”, – йдеться у повідомленні оборонного відомства.

 

Наразі введено тимчасову заборону в’їзду з окупованих територій осіб з ознаками гострих респіраторних захворювань та іноземцям без українського громадянства, які не мають постійної реєстрації місця проживання на підконтрольній Україні території.

 

Пропуск вказаної категорії осіб у зворотному напрямку відбувається без обмежень.

 

Як повідомляла УМ, Верховна Рада України на позачерговому засіданні ухвалила в цілому проект закону про внесення змін до законодавства, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусу.