Українці не платитимуть за дзвінки у роумінгу на гарячі лінії держустанов

13:54, 15.03.2020
Українці не платитимуть за дзвінки у роумінгу на гарячі лінії держустанов

Водафон, Лайфсел і Київстар надали безкоштовний роумінг на номери державних гарячих ліній щодо поширення коронавірусу.

Три українські мобільні оператори зробили безкоштовними дзвінки у роумінгу на телефони гарячих ліній держустанов України у зв'язку з поширенням коронавірусу Covid-19.

 

Про це повідомляє МЗС України у неділю.

 

"Ми дбаємо про кожного громадянина України, який у цей непростий час перебуває за межами нашої держави. Тому домовилися з трьома ключовими мобільними операторами України (Водафон, Лайфсел і Київстар) про безкоштовні дзвінки з роумінгу на номери державних гарячих ліній щодо поширення коронавірусу", - йдеться у повідомленні.

 

У спеціальному смс-розсиланні громадяни України за кордоном також отримають інформацію щодо зворотного зв’язку з органами державної влади (гарячі лінії МЗС, МОЗ, Урядового контактного центру та ін.) для оперативного розв'язання нагальних питань.

 

"Ми щиро вдячні мобільним операторам за цю надважливу взаємодію і розуміння!" - наголосили у зовнішньополітичному відомстві.

 

Як повідомляла «УМ», 14 березня 2020 року Кабмін ухвалив рішення про тимчасову заборону в'їзду в Україну іноземців та закрив міжнародне пасажирське сполучення. Тимчасова заборона на в'їзд на територію України іноземних громадян почне діяти з 00 год. 00 хв. 16 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року.

 

А з 17 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року будуть закриті пункти пропуску через державний кордон України для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення.

 

11 березня ВООЗ офіційно оголосила глобальну пандемію COVID-19.

 

З 12 березня в Україні запроваджено тритижневий карантин у навчальних закладах та низка інших обмежувальних заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції Covid-19.