Громадські організації закликали Зеленського не контактувати з найманцями

21:36, 13.03.2020
Громадські організації закликали Зеленського не контактувати з найманцями

Громадські організації не уявляють перемовин офіційного Києва зі зрадниками і терористами.

Рух ЧЕСНО, Центр протидії корупції, Transparency International Україна, ГО "Антикорупційний штаб" виступили із заявою щодо неприпустимості прямих переговорів України з бойовиками на Донбасі.

 

Текст заяви оприлюднено на сайті Transparency International Україна у п’ятницю ввечері.

 

"Будь-які спроби легітимізувати керованих Росією бойовиків як сторону у переговорному процесі ведуть до фактичного визнання цієї тези та зняття відповідальності із держави-агресора", - йдеться у заяві.

 

Автори застерігають, що Україна може повторити шлях Молдови, яка вже зробила подібні кроки і допустила легалізацію окупаційної влади Придніпров’я у своїй правовій площині. Питання територіальної цілісності й відновлення суверенітету Молдови досі не вирішене.

 

"Ми закликаємо владу і президента Володимира Зеленського припинити контакти з російськими найманцями і маріонетками на Донбасі і вести переговори з РФ як із державою-агресором за посередництва міжнародних партнерів України", - наголошується в заяві.

 

Як повідомляла «УМ», 13 березня стало відомо, що у Мінську підписано домовленості про створення консультативної ради, в якій ОРДЛО будуть представлені як суб'єкт, а Росія в статусі гаранта-спостерігача опинилася на рівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

 

Згодом чотири десятки нардепів фракції «Слуга народу» виступили проти створення консультативної ради в Тристоронній контактній групі за участі представників ОРДЛО.