ДБР затримало ще одного викрадача євромайданівців Вербицького та Луценка

11:20, 12.03.2020
ДБР затримало ще одного викрадача євромайданівців Вербицького та Луценка

Слідчі Державного бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України 12 березня затримали ще одного підозрюваного в участі у злочинній організації, яка викрала активістів Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького.

 

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

 

""Справи Майдану": ДБР затримало ще одного учасника викрадення Юрія Вербицького та Ігоря Луценка",- сказано в повідомленні.

 

Відзначається, що чоловікові повідомили про підозру в участі в злочинній організації (ч. 1 ст. 255 ККУ) та незаконному позбавленні волі і викраденні людини (ч. 3 ст. 146 ККУ) ще 27 лютого. 

 

Але у зв'язку з тим, що він не з‘явився на виклик, правоохоронці отримали дозвіл слідчого судді на затримання підозрюваного.



Слідство встановило, що мешканець міста Біла Церква Київської області увійшов до злочинної групи із 9 "тітушок", організованої для викрадення та залякування активних учасників Євромайдану та незаконного перешкоджання мирним акціям протесту.

 

21 січня 2014 року близько 4:00 підозрюваний у складі цієї групи викрав із Олександрівської клінічної лікарні Києва активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького.

 

Після цього потерпілі зазнали катувань, а Юрій Вербицький внаслідок травм та переохолодження помер.
 

Наразі вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу. Підозрюваному загрожує від 5 до 12 років в’язниці.
 

 

Нагадаємо, 10 березня правоохоронці затримали іншого учасника цієї організації, підозрюваного у викраденні та катуванні активістів і умисному вбивстві Юрія Вербицького.

 

У січні 2014 року учасники Майдану Ігор Луценко і Юрій Вербицький були викрадені з території Олександрівської лікарні у Києві та вивезені за місто.

 

Після катування їх кинули в лісі. Вербицький від отриманих травм помер.