Суддя Віктор Попрас: хто виніс вирок Геннадію Дронову та Олені Зайцевій (фото, відео)

13:48, 27.02.2019
Суддя Віктор Попрас: хто виніс вирок Геннадію Дронову та Олені Зайцевій (фото, відео)

Суддя Київського районного суду Харкова Віктор Попрас (Фото: Misto.KH.UA)

Вирок Геннадію Дронову та Олені Зайцевій став третьою резонансною справою, яку розбирав суддя Київського районного суду Харкова Віктор Попрас.

Раніше він засудив антимайданівця "Топаза" до 8 років за ґратами.
 
А також конфіскував права у харківського мільйонера Дмитра Тейтельбаума, який сів п'яним за кермо.
 
Вердикт антимайданівцю Гнату Кромському, більш відомому як "Топаз", суддя Віктор Попрас виніс у січні 2018 року. Визнав Кромського винним у посяганні на територіальну цілісність України, участі в масових заворушеннях, а також викрадення машини. Антимайданівець отримав вісім років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
“Топаз” був одним з організаторів захоплення Харківської обласної державної адміністрації 1 березня 2014 року. 



Підсудному також належало відшкодувати 718 тисяч гривень збитку. Правда, Кромський вийшов на волю вже 28 вересня 2018 року, провівши в тюрмі половину терміну - 4 роки.

Таке рішення виніс вже інший суддя - із Жовтневого райсуду суду Харкова, керуючись "законом Савченко" зарахував “Топазу” рік за два.

Друга гучна справа судді Попраса - це вирок харківському мільйонеру Дмитру Тейтельбауму у жовтні 2016 року.

Попрас покарав чоловіка за їдзу п’яним і без документів по місту. Суддя зобов’язав Тейтельбаума заплатити 10 тисяч штрафу та позбавив бізнесмена водійських прав.

На порушенні Дмитро Тейтельбаум попався влітку 2016 року на своєму Rolls-Royсe із російськими номерами.Відео спілкування чоловіка за патрульними стало вірусним. У мережі набрало кілька мільйонів переглядів.



Щодо статків Віктора Попраса, то ще у 2017 в декларації суддя Попрас написав, що має дві квартиру у Харкові, власний будинок, 16 соток землі та дві автівки.

За 2018 рік Попрас поки задекларував 94 тисячі грн зарплати. А його дружина Вікторія Русанова (суддя Харківського апеляційного адміністративного суду) за минулий рік заробила майже 90 тисяч гривень.

Як повідомляла УМ, суд визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні аварії в Харкові на вулиці Сумській 18 жовтня 2017 року, в якій загинули 6 пішоходів. Зайцева та Дронов засуджені до 10 років тюрми. Суд також зобов'язав Дронова та Зайцеву виплатити компенсації родичам загиблих за моральну та фізичну шкоду, сукупністю по мільйону гривень за кожного загиблого в аварії.

Аварія в Харкові сталася 18 жовтня 2017 року. Автомобіль Lexus, за кермом яког осиділа 21-річна студентка Олена Зайцева, рухався від площі Конституції до центру, а Volkswagen Touareg піднімався Бурсацьким узвозом. О 20:53 Lexus Зайцевої виїхав на перехрестя на шаленій швидкості на "червоне", де в нього врізався Volkswagen. Від удару Lexus відкинуло на тротуар, де стояли пішохди. П'ятеро перехожих загинули на місці. Ще одна поранена за кілька днів помера у лікарні.