«Смерті ми не потрібні»: політв’язень Станіслав Клих написав листа Олегу Сенцову

16:49, 06.10.2018
«Смерті ми не потрібні»: політв’язень Станіслав Клих написав листа Олегу Сенцову

Олег Сенцов та Станіслав Клих під час судів (фото: Радіо свобода)

Політв’язень Кремля Станіслав Клих написав листа до Олега Сенцова, в якому закликав поберегтися, бо "смерті ми не потрібні".

Про те, що координатор Медійної ініціативи за права людини Марія Томак оприлюднила лист, який український політв’язень Станіслав Клих написав незаконно ув’язненому в Росії режисеру Олегу Сенцову, повідомляє Новое время.

За її словами, лист, який їй передала мати Клиха Тамара Іванівна, був написаний до того, як Олег Сенцов припинив голодування. Тамара Клих днями відвідала свого сина в колонії в Росії.

"Він не встиг потрапити до рук Олега до того, як він припинив голодування, але, сподіваюся, потрапить після. В якості моральної підтримки", - додала Марія Томак, оприлюднивши повний текст листа:

"Здрастуй, Олеже!

Передаю тобі великий привіт з в'язниці м. Верхньоуральськ Челябінської області. Стежу за твоїм станом і голодуванням в Новой газете. Якщо у тебе дуже погане здоров'я, я б просив тебе припинити голодування.

Смерті ми не потрібні, ти потрібен своїй мамі і дітям. Я тебе не засуджуватиму, якщо ти припиниш голодування, але, тим не менш, розумію, що все це дістало, особливо обіцянки якнайшвидшого звільнення у листах, я такі листи теж отримую, і це так само дратує, як і тебе, але потрібно розуміти, що люди, які з усього світу пишуть листи, бажають нам добра. З моменту оголошення твого голодування проблемам українських політв'язнів стали приділяти більше уваги, за це, думаю, ми всі тобі вдячні".



Нагадаємо, на підтримку Олега Сенцова Станіслав Клих 20 днів тримав голодування, але після різкого погіршення стану здоров’я та вивезення до лікарні припинив його.