Львів до кінця окупації заборонив російську мову для культури області

15:37, 19.09.2018
Львів до кінця окупації заборонив російську мову для культури області

Львів (ілюстративне фото)

Львівська облрада запровадила мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області.
 
За відповідне рішення проголосували 57 депутатів на сесії 18 вересня, повідомляє ZiK.
 
"Встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Львівської області до моменту повного припинення окупації території України", - йдеться в рішенні.
 
Депутати доручили Львівській ОДА вжити заходи щодо створення міжвідомчої робочої групи (за участю громадськості, правоохоронних органів та районних держадміністрацій) - з метою проведення систематичної роз’яснювальної роботи для фізичних та юридичних осіб про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області.
 
Облрада рекомендувала органам місцевого самоврядування області ухвалити аналогічні рішення щодо встановлення на відповідній території мораторію на публічне використання російськомовного продукту в будь-яких формах до моменту повного припинення окупації території України.
 
Виконавчому апарату облради доручено напрацювати та подати на розгляд обласної ради звернення до Верховної Ради щодо необхідності внесення змін до законодавчих актів України стосовно заборони публічного відтворення аудіовізуальних творів мовою держави-агресора.
 
Як писала раніше "УМ", до України і далі намагаються ввозити з Росії пропагандистські книжки.