Сергій Гундер та Дмитро Рудь загинули на фронті 16 травня

16:11, 18.05.2018
Сергій Гундер та Дмитро Рудь загинули на фронті 16 травня

Дмитро Рудь та Сергій Гундер (фото із соцмереж)

Українські військовослужбовці Сергій Гундер із 93-ї бригади та "морпіх" Дмитро Рудь загинули 16 травня у зоні бойових дій на Донеччині.

Про загибель військових повідомляв прес-центр Операції об’єднаних сил.

Зазначалося, що під час бойових дій протягом 16 травня загинули двоє наших військовослужбовців 1977 та 1998 р.н.



41-річний солдат 9-ї роти 93 окремої механізованої бригади Сергій Гундер після тяжкого поранення на лінії фронту під час розвідки у грудні 2015 року повернувся до лав Збройних сил та продовжив виконувати бойові завдання на лінії фронту.

Про це інформує 93-тя ОМБр.

"Його вбив снайпер терористів о 8:30. Одна єдина куля пробила верхню частину грудей, не давши шансу на порятунок, після чого поранила ще одного бойця - на щастя, легко", - ідеться в повідомленні.

Військові повідомляють, що Сергій Гундер із квітня 2015 року воював у Пісках навідником кулемету ПКМ. Під час рекогносцировки місцевості, був важко поранений. Осколки влучили у ногу і під руку. Перебило артерію, нервові вузли. Тоді його врятував нині покійний командир 9-ї роти "Оса".

Після тривалої реабілітації Сергій повернувся до лав 93-ї бригади. Воював у Кримському, що на Луганщині. Потім знову на Донеччині.

"Сергій Гундер був відкритою, чесною, хороброю людиною, справжнім побратимом і досвідченим солдатом. Він щиро любив Україну, свою дружину, дочку, матір...", - зазанчають у 93-й бригаді.

Голова ГО "Об’єднання воїнів та волонтерів "Галицькі леви" Роман Дорожівський розповідає, що Сергій був активним учасником організації. Він родом з Харківщини, але вже 10 років жив в Івано-Франківську.

Поховають загиблого військового в Івано-Франківську. У неділю, 20 травня о 20:00 годині в Будинку смутку розпочнеться парастас, церемонію прощання заплановано на 10:00 21 травня.



20-річний "морпіх" Дмитро Рудь отримав смертельне поранення під час обстрілу із ручного протитанкового гранатомета поблизу Талаківки на Донеччині.

"До нашого міста знову прийшла велика біда. 16 травня 2018 року о 16.20 год. в районі проведення операції об’єднаних сил поблизу населеного пункту Талаківка Донецької області під час ворожого обстрілу позицій Збройних Сил України загинув житомирянин Рудь Дмитро Сергійович, 1998 року народження", - повідомляє Житомирська міська рада.

"Світлий хлопчина, відважний воїн, щирий побратим відійшов у вічність. Командування та вeсь особовий склад родини морських піхотинців співчуває рідним загиблого, світла пам'ять тобі, МОРПІХ!", - висловлюють співчуття у 36-й бригаді морської піхоти.

До лав збройних сил Дмитро Рудь став ще 18-річним юнаком. Він служив на посаді старшого стрільця-санітара у складі 503-го окремого батальйону 36-ї окремої бригади Морської піхоти ЗСУ України.

Дмитро був сиротою, його вихованням займалися бабуся Людмила Володимирівна та дідусь Дмитро Олексійович.

Прощання із Дмитром Рудем відбулося 18 травня в Свято-Михайлівському соборі, його поховали поряд із побратимами на військовій алеї Смолянського кладовища у Житомирі.