Артем Жовтобрюх, Валерій Литвиненко, Олександр Бурданов та Андрій Новицький загинули біля Широкиного

18:09, 16.02.2018
Артем Жовтобрюх, Валерій Литвиненко, Олександр Бурданов та Андрій Новицький загинули біля Широкиного

Морські піхотинці Артем Жовтобрюх, Валерій Литвиненко, Олександр Бурданов загинули 14 лютого 2018 року (inforesist.org)

Морські піхотинці Артем Жовтобрюх, Валерій Литвиненко, Олександр Бурданов та Андрій Новицький загинули неподалік Широкиного, коли їх розстріляли двоє колег.

"Ми втратили чотирьох побратимів. Не в бою, а від зрадницьких пострілів. Встановлено осіб, причетних до вбивства. ... Це люди, які прийшли служити з нами. Але не стали морськими піхотинцями. Не зрозуміли духу морської піхоти, сенсу нашого життя. І принесли смерть в родини захисників України на Черкащину, Полтавщину, Донеччину і Запоріжжя", - повідомляє у Facebook 36-та окрема бригада морської піхоти.

Артем Жовтобрюх народився 1997 року. Він із села Криві Коліна Тальнівського району не Черкасщині. До того, як у липні 2015 року піти на військову службу, виступав за футбольний клуб "Скеля" із міста Тальне.

Старший матрос Артем Жовтобрюх 36-й окремій бригаді морської піхоти був на посаді оператора взводу вогневої підтримки десантно-штурмового батальйону.



Валерій Литвиненко із села Вирішальне Лохвицького району на Полтавщині. 31-річний старший матрос 36-ї ОБрМП був водієм. Він розлучений, у чоловіка залишилася донька та сестра.



Олександр Бурданов - 39-річний молодший лейтенант із Запоріжжя. Він був командиром десантно-штурмового взводу однієї із рот 36-ї бригади морської піхоти. У Запоріжжі в нього залишилася мати та син.



Матрос Андрій Новицький народився 1994 року в Бахмуті Донецької області. Він був навідником десантно-штурмової роти десантно-штурмового батальйону 36-ї ОБрМП.

Фото загиблих опублікувало видання Іnforesist.org. Фотографії Андрія Новицького наразі не встановлено. 

Як повідомляє видання "Преступности.Нет", вбили морських піхотинців колеги по службі: 21-річний матрос із Одеської області та 20-річний молодший сержант із Обухова на Київщині. Трагедія сталася в селі Бердянське Волноваського району неподалік Ширіконого, яке обороняють українські військові.

У ЗМІ повідомляють різні обставини загибелі - УНІАН повідомляє, що загиблі нібито змушували "молодих" прибирати приміщення, тоді один із підозрюваних у вбивстві відкрив вогонь з автомата, а потім злочин спробували замаскувати, підпаливши та підірвавши приміщення. У той же час "Українська правда" інформує, що військових вбили сплячими з контрольними пострілами в голову. Причиною нібито стало надмірне прискіпування та конфлікти за черговість прибирання приміщення.

"Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким наших побратимів. Розділяємо ваше горе і усвідомлюємо ступінь нашої вини за те, що не побачили в особах, яких прийняли до своїх лав, їх дійсних намірів, не змогли уберегти наших побратимів. Ця вина назавжди з нами", - зазначають в 36-й бригаді морської піхоти.

Як повідомляла "УМ", четверо морських піхотинців загинули неподалік Широкіно.