Політв’язень Ігор Козловський може працювати в Інституті філософії НАНУ

15:21, 10.01.2018
Політв’язень Ігор Козловський може працювати в Інституті філософії НАНУ

Ігор Козловський винаймає квартиру в Києві після звільнення.

Президент Національної академії наук України Борис Патон дав згоду на прохання Відділення релігієзнавства Інституту філософії НАНУ ввести посаду для звільненого з полону вченого-релігієзнавця Ігоря Козловського.

 

Тож з 1 лютого там чекають на його прихід.

 

Про це повідомила заввідділом історії релігії та практичного релігієзнавства Інституту філософії НАНУ Людмила Филипович під час прес-конференції у середу.

 

"З полону визволено нашого колегу - кандидата історичних наук Ігоря Анатолійовича Козловського. З 1 лютого він буде старшим науковим співробітником нашого відділення. Дуже багато людей та організацій доклали зусиль для того, щоб звільнити цього відомого вченого. І ми раді, що будемо працювати разом з ним", - сказала пані Филипович.

 

Відповідаючи на запитання журналістів, вона зазначила, що згоди від самого Козловського ще не отримали.

 

"Як тільки ми дізналися, що Ігоря Антолійовича 27 грудня звільняють, 28-го наш керівник Анатолій Колодний (заступник директора Інституту філософії НАНУ, керівник Відділення релігієзнавства - ред.) написав подання на ім'я президента НАНУ Бориса Патона з проханням ввести до нашого штатного розкладу посаду старшого наукового співробітника і зарахувати Козловського на цю посаду. Ми навіть не питали його згоди. Патон дав таку згоду", - підкреслила науковець.

 

Водночас вона висловила сподівання, що Козловський дасть свою згоду. І нагадала, що вчора, 9 січня, в ефірі одного з телеканалів Козловський розповів про цю пропозицію, і сказав, що напевне на неї пристане.

 

Щодо житла для науковця пані Филипович зазначила, що, на жаль, пройшли ті часи, коли ми своїх героїв могли забезпечити одночасно роботою і житлом, до того ж зараз в цьому плані кризова ситуація.

 

"Козловський живе в Києві, наймає житло, де живе із старшим сином та дружиною. По мірі можливостей ми будемо просувати це питання. Хоча Ігор Анатолійович достатньо масштабна фігура, і я думаю, що він вирішить це питання", - сказала Филипович.

 

Як повідомляла "УМ", Ігор Козловський був звільнений з полону бойовиків ОРДО під час обміну наприкінці грудня 2017 року.