Заручника терористів Ігоря Козловського суддя із Києва викликає повісткою до суду

20:56, 08.12.2017
Заручника терористів Ігоря Козловського суддя із Києва викликає повісткою до суду

Родина Ігоря Козловського розповіла про абсурдні рішення судді в Києві (Олександр Козловський / Facebook)

Суддя Солом’янського районного суду Києва Людмила Кізюн вимагає, щоб на суді зі зміни опікуна сина полоненого терористами два роки тому професора Ігоря Козловського чоловік був присутній особисто та планує викликати його повісткою до суду.

Про це повідомляє племінник професора Денис Козловський.

"Три місяці не могли призначити засідання (суду - ред.), було не до того. І ось на довгоочікуваному суді, який ми сприймали як чисту формальність, істота по імені Кізюн Людмила Іванівна (суддя) переносить засідання ще на чотири місяці, тому що вважає, що для винесення рішення необхідно, щоб Ігор Козловський був присутній в залі суду!!! На аргументи, що він в полоні (ось вам довідка з СБУ) і, власне, тому йде переоформлення опікунства, вона практично розсміялася в обличчя і повідомила, що викличе його до суду повісткою!", - написав він.

Цю інформацію підтверджує молодший син Ігоря Козловського Олександр.

"Як ви знаєте мій батько, Ігор Козловський, ось уже майже два роки позбавлений волі і незаконно утримується на території "ДНР". З цього моменту мій брат Святослав, інвалід 1-ї групи, фактично позбавлений опікуна і держава припинила виплати по інвалідності. Ми звернулися до суду з проханням визнати другим опікуном Слави нашу матір - Валентину Козловську", - пише чоловік та наводить діалог із суддею, в якому Людмила Кізюн обіцяє відправити повістку для Ігоря Козловського.

"Мене це не цікавить. Я викличу його повісткою до суду" - проголошує суддя, чудово розуміючи всю безперспективність цих дій, адже пошта не доставляє кореспонденцію на окуповані території, переносить засідання на березень 2018 року і віддаляється, мабуть, з почуттям добре виконаної роботи", - зазначає Олександр Козловський.

"Напрошується висновок, що навіть якщо Президент України вимовляє ваше прізвище з трибуни Генеральної асамблеї ООН та інших міжнародних майданчиків, підкреслюючи всю жахливість того, що відбувається з вами, це не дає ніяких гарантій, що члени вашої родини отримають допомогу і підтримку від держави на вільну від окупації частини України . І мова ж навіть не йде про якісь додаткові преференції, а всього лише про виконання гарантованих державою зобов'язань", - додає чоловік.

Вчений -релігієзнавець Ігор Козловський був схоплений терористами у кінці січня 2016 року в Донецьку у власній квартирі.

У травні 2017 року "військовий трибунал "ДНР" "засудив" утримуваного в СІЗО "ДНР" Ігоря Козловського до 2 років і 8 місяців позбавлення волі.