Андрій Беспалов підірвався на міні переслідуючи диверсантів з Ясинуватої

21:12, 18.10.2017
Андрій Беспалов підірвався на міні переслідуючи диверсантів з Ясинуватої

Андрій Беспалов "Палич" сам попросився на передову.

Молодший лейтенант, заступник командира роти вогневої підтримки 17-го окремого мотопіхотного батальйону 57-ї бригади Андрій Безпалий, позивний «Палич», загинув під час переслідування ворожої ДРГ поблизу селища Невельське Ясинуватського району Донецької області 16 жовтня.

 

Воїн дістав смертельні поранення внаслідок підриву на міні з «розтяжкою».

 

Про це повідомляє 17-й ОМПБ на своїй сторінці у Facebook  в середу.  

 

Відомо, що «Палич» народився в російському Челябінську 17 березня 1971 року, але у 1986 році його батьки повернулися до України. До війни з російськими окупантами мешкав у селищі Нове (Фортечний район міста Кропивницький Кіровоградської області.

 

Випускник Кіровоградського машинобудівного коледжу, який закінчив за фахом "інженерна механіка та машинобудування". До фанатизму захоплювався риболовлею, займався цією справою професійно, неодноразово виступав суддею на змаганнях з цього виду спорту.

 

 

Спочатку Беспалов мобілізувався на фронт добровольцем у серпні 2014 року. Останнім часом служив за контрактом у в/ч В2701. Півроку тому попросився на передову.

 

«За його плечима більше трьох років війни та шлях від солдата до офіцера. Під його ногами завжди була стежка вірної присязі людини. Йому не судилося дожити до закінчення війни, яку більшість із нас ніколи не бачило, завдяки таким людям, як цей чоловік», - написав у Facebook  волонтер Ян Осока.  

 

За його даними, Андрій Беспалов зовсім трохи не дочекався на звання лейтенанта.

 

«Тату, у мене для тебе подарунок", - казав він батькові, який теж є кадровим військовим у запасі, маючи на увазі, що скоро привезе додому нове звання та нагороду», - стверджує пан Осока.

 

У «Палича» зaлишилися батьки, сестра, цивільнa дружинa тa неповнолітній син від першого шлюбу.

 

Поховання захиснка України відбудеться нa Алеї почесних воїнських поховань Рівнянського кладовища міста Кропивницький 19 жовтня о 11:00.