Залужний призначений послом у Великій Британії після звільнення з військової служби

15:33, 09.05.2024
Залужний призначений послом у Великій Британії після звільнення з військової служби

Залужний з дружиною поїдуть до Лондона. (facebook.com/vzaluzhnyi)

Валерій Залужний офіційно призначений надзвичайним і повноважним послом України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії  четвер, 9 травня.

 

Як інформує Україна молода, відповідний указ №316/2024 підписав президент Володимир Зеленський.

 

«Призначити Залужного Валерія Федоровича Надзвичайним і Повноважним Послом України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії», – йдеться в документі.

 

Напередодні, 8 травня, глава держави іншим указом №309/2024 звільнив Залужного з військової служби у відставку.

 

Підставою для відставки з військової служби вказано стан здоров’я. Водночас за Залужним зберігається право носіння військової форми.

 

Наадаємо, що Залужний ще до призначення його на посаду посла у Великій Британії, пройшов військово-лікарську комісію у лютому, де був визнаний непридатним для служби в армії.

 

У березні 2024 року стало відомо, що Зеленський погодив кандидатуру Залужного на посаду посла України у Великій Британії, Міністерство закордонних справ України спрямувало британській стороні відповідний запит.

 

Валерій Залужний перебував на посаді головнокомандувача ЗСУ з 27 липня 2021 року до 8 лютого 2024 року.

 

Як повідомляла «УМ», відома письменниця Ліна Костенко та «залізний генерал» Валерій Залужний нагороджені званням «Почесний громадянин Києва» 8 травня. Фракція «слуг» у Київраді відмовилися голосувати за це питання.