Тирасполь влаштовує провокації заради грошей від Кремля – Майя Санду

16:36, 01.03.2024
Тирасполь влаштовує провокації заради грошей від Кремля – Майя Санду

Майя Санду на саміті у Тирані. (facebook.com/maia.sandu)

Президентка Молдови Майя Санду переконана, що скандальне звернення з’їзду придністровських депутатів до Москви спрямоване на те, щоб отримати від Кремля гроші.

 

Як інформує Україна молода, про це Майя Санду заявила у п’ятницю, передає  NewsMaker.

 

"Тирасполь попросив грошей, я бачила, що він звернувся до Москви та інших міжнародних структур та організацій. Тим часом російська пропаганда поширила цю страшилку (про можливу анексію Придністров’я. - Ред.)", - заявила Санду в ефірі програми Cabinetul din umbră на телеканалі Jurnal TV.

 

За її словами, Кремль робить це, щоб залякати громадян Молдови на тлі виборів у цій країні цього року.

 

"Кремль хоче, щоб ми були налякані, щоб були безхребетними, щоб нами керували корупціонери, і з ними можна було домовитися, підкуповуючи політиків, як це відбувалося протягом багатьох років. Ми не можемо дозволити їм це зробити. Ми маємо зберігати мир. Наш мир залежить від нашої єдності та здатності не піддаватися обману", - сказала пані Санду.

 

За її словами, "сьогодні російська федерація нічого не може зробити у Придністров'ї, навіть якби хотіла". Для того, щоб "щось зробити", заявила Санду, Москва має "змінити владу в Кишиневі".

 

"Хочу бути гранично ясною. Ми нічого не маємо проти росіян, ми проти російських танків. Ми просто хочемо, щоб Росія, як і інші держави, поважала Молдову, вибір громадян Молдови. Ми є демократичною країною, нам ще потрібно зміцнювати цю демократію, але люди самі вирішують, що їм робити, куди йти, з ким співпрацювати", - наголосила Санду.

 

Нагадаємо, 28 лютого невизнана "Придністровська Молдавська Республіка" звернулася по допомогу до росії. Пізніше в уряді Молдови заявили, що це рішення сепаратистів не створить загрози ескалації та дестабілізації.

 

Ця провокація відбулася, коли президентка Санду перебувала на саміті у Тирані, де провела переовори з президентом Зеленським.