Степан Хмара – один із батьків-засновників незалежної Української держави

18:31, 22.02.2024
Степан Хмара – один із батьків-засновників незалежної Української держави

Степан Хмара назавжди залишиться на найславніших сторінках історії боротьби українського духу/ (Фото з відкритих джерел)

Помер Степан Хмара – один із батьків-засновників незалежної Української держави, героїчний борець за її свободу, людина надзвичайної пасіонарності та сили духу.

 

Важка хвороба забирала фізичне здоров’я, але до останнього дня так і не зламала мудру і по-юнацьки буйну, непримиренну вдачу Степана Ільковича, його безмежну віру в Україну та її міцність.

 

Степан Хмара назавжди залишиться на найславніших сторінках історії боротьби українського духу. Але безумовно, він не є людиною минулих часів – його життя є вічним джерелом енергії для натхнення, його особистість – приклад  для сучасних та майбутніх поколінь національних лідерів, нових провідників нації, які виграють для неї найбільш складні битви і приведуть її до перемоги, не зраджуючи її.

 

Він як ніхто відчував потребу єдності поколінь українців, здатних відстояти свою країну. Він виходив до учасників Студентської революції на граніті, на Майдан 2004 року та на ЄвроМайдан в 2014, аби захистити протест кожної нової генерації української молоді.

 

Любов до своєї країни від найбільш темних часів безнадії до найбільш драматичних часів війни, цілісність цінностей та віра у велику візію вільного українського народу дарували вічне буття Степанові Ільковичу в національному пантеоні.    

 

Сьогодні його місію піднімуть і понесуть на прапорах десятки тисяч захисників України, тих, хто воює на фронті, і хто відстоює Україну та її майбутнє на інших фронтах – знову проти Росії, яку він чітко ідентифікував як руйнівну загрозу, чи вона має назву СРСР чи РФ.

 

Щиро співчуваю пані Роксолані а також всій його великій родині у цей важкий день втрати коханого чоловіка, всім однодумцям, близьким і родичам, всім, хто відчуває, що пішов в інші світи один із найбільших борців за живе, повне і вільне життя українського народу.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам’яті Степана Ільковича Хмари. Анекдот