Зеленський з Берліну контактує з Генштабом щодо Авдіївки

17:36, 16.02.2024
Зеленський з Берліну контактує з Генштабом щодо Авдіївки

Зеленський і Шольц під час спільної прес-конференції у Берліні. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський, який перебуває з візитом у Німеччині, запевняє, що постійно перебуває в контакті з військовим керівництвом і детально поінформований про поточну ситуацію в Авдіївці.

 

За його словами, в ситуації навколо оборони Авдіївки на Донеччині військове керівництво має діяти так, щоб мінімізувати втрати та зберегти життя українських захисників.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави заявив під час спільної прес-конференції з канцлером ФРН Олафом Шольцем у Берліні, передає Офіс президента у п’ятницю.

 

«Щодо Авдіївки – ситуація там не перший день. Ми пам’ятаємо, що робить росія з нашими містечками й селами. Вони не заспокояться, поки повністю не зруйнують усе живе, що там є.

 

Наші люди, наші військові героїчно захищають стратегічні речі, логістичні шляхи, які можуть привести ворога до просування вперед», – зазначив Зеленський.

 

Глава держави наголосив, що постійно перебуває в контакті з Головнокомандувачем ЗСУ та Генштабом.

 

«Не буду говорити, які нові підходи вони застосовують. Їхнє завдання – робити все, щоб захистити передусім наших людей. І це – головний сигнал від мене. Наші військові – найголовніше, що в нас є. Це і є наша головна зброя», – акцентував президент.

 

І додав: «Насамперед треба дивитися, щоб ми обходилися меншими втратами. Наші військові – це головне. Саме такий сигнал отримує від мене керівництво. Ну а там уже на полі бою – професійні люди, вони знають, що робити».

 

Як повідомляла «УМ», командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив про рішення відійти з позиції "Зеніт" на південно-східній околиці Авдіївки.

В самому місті відбуваються пекельні вуличні бої ледь не 360 градусів.