Звання Герой України присвоєно Залужному та Буданову

13:07, 09.02.2024
Звання Герой України присвоєно Залужному та Буданову

Генералу Залужному та очільнику ГУР Кирилу Буданову присвоєно звання Герой України. (Фото з відкритих джерел)

Президент Володимир Зеленський присвоїв ексголовнокомандувачу Валерію Залужному та очільнику Головного управління розвідки Кирилу Буданову звання Герой України. 

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті Зеленського оприлюднивши укази 57 та 61.

 

"За визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові постановляю: присвоїти звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" Залужному Валерію Федоровичу – генералу.

 

...За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: присвоїти звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" Буданову Кирилу Олексійовичу — генерал-лейтенанту", - сказано, зокрема, в указі.

 

 

Нагадаємо, що в четвер, 8 лютого, Зеленський і Залужний одночасно повідомили про спільну зустріч і заявили, що обговорювали зміни в керівництві ЗСУ.

 

Зеленський призначив генерал-полковника Олександра Сирського головнокомандувачем Збройних сил України.

 

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк серед причин звільнення Валерія Залужного назвав необхідність переглянути тактику дій та не допустити стагнації по лінії фронту.

 

Як повідомляла УМ, Зупинив «другу армію світу»: Залужному подякувала діаспора.