Мін’юст оскаржить повернення на посаду громадянки рф Марини Прилуцької

18:17, 15.01.2024
Мін’юст оскаржить повернення на посаду громадянки рф Марини Прилуцької

Прилуцька постійно їздила на територію півострова, де отримала громадянство рф. (Фото з відкритих джерел)

Міністерство юстиції має намір протистояти в суді поверненню на посаду колишньої чиновниці Марини Прилуцької.

 

Адже раніше СБУ дійшла до висновку, що вона добровільно отримала російське громадянство і контактувала з представниками ФСБ рф під час перебування в Криму.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє міністерство юстиції в понеділок.

 

«Шлях до поновлення на посаді колишній заступниці начальника Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції – начальниці Управління забезпечення примусового виконання рішень у Київській області відкрив Верховний суд», – йдеться у повідомленні відомства.

 

Зазначається, що нещодавно група суддів Касаційного адміністративного суду ВС скасувала постанову Шостого апеляційного адміністративного суду про законність звільнення громадянки рф з посади. Серед них: Андрій Жук, Наталія Мартинюк, Жанна Мельник-Томенко.

 

За інформацією Міністерства юстиції, справу направлено на новий розгляд до Шостого апеляційного адміністративного суду. Там звертають увагу, що у матеріалах справи є документи від СБУ, які свідчать про добровільне отримання громадянства рф Прилуцькою.

 

За даними Служби безпеки України, у березні 2014 року вона приїхала до Ялти в Криму, де зареєструвала місце проживання. А вже після окупації Росією українського Криму Прилуцька постійно їздила на територію півострова, де отримала громадянство РФ.

 

Як повідомляла «УМ», колишній суддя Верховного Суду Богдан Львов, який нібито має російське громадянство, поновився на цій посаді через Київський окружний адміністративний суд у середу.

 

У Верховному суді одразу заявили, що оскаржуватимуть це «поновлення» в апеляційному порядку.