Закон для всіх: в.о. голови Конституційного суду Головатий сплатить штраф

13:38, 04.01.2024
Закон для всіх: в.о. голови Конституційного суду Головатий сплатить штраф

В.о. голови Конституційного суду Сергій Головатий.

Винним у вчиненні адміністративного правопорушення через невиконання вимог припису Національного агенства з питань запобігання корупції – визнано виконувача обов'язків голови Конституційного суду Сергія Головатого. Суддю буде внесено до Єдиного державного реєстру осіб, що вчинили корупційні та пов'язані з корупцією правопорушення.

 

Як інформує УМ, про це 4 січня повідомили на сайті Національного агенства з питань запобігання корупції.

 

Голосіївський райсуд Києва засудив Головатого, як вказують у НАЗК, тому що суддя не подав відомості, які просило відомство. Покаранням для судді було обрано штраф. А згодом після вступу в дію судового рішення, дані про фігуранта будуть внесені до ЄДР у список корупціонерів.

 

"Суд встановив, що в.о. Голови КСУ не виконав законних вимог Національного агентства з питань запобігання корупції, а саме не усунув порушення вимог ст. 12 ч. 8 Закону України "Про запобігання корупції" та не надав інформації, а також копії документів, що вимагались у запиті НАЗК від 14.09.2023 року. Цим він порушив вимоги п. 1-1 ч. 1, абз. 2 ч. 6, ч. 8 ст. 12 Закону України "Про запобігання корупції", — вказали в НАЗК.

 

Також у відомстві нагадали, що у листопаді минулого року на Головатого вже були складені протоколи про адміністративне правопорушення. Причиною стало те, що КСУ відмовився надати документи НАЗК, в яких спеціалісти хотіли перевірити "інформацію з отриманого повідомлення щодо здійснення суддею дій в умовах реального конфлікту інтересів". Зазначається, що КСУ оскаржує протокол в адміністративному суді.

 

За даними НАЗК, ненадання інформації на запит відомства, а також не виконання вимог, викладених у приписі, є правопорушенням, пов’язаним з корупцією. За це передбачено покарання у вигляді штрафу від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Нагадаємо, що Печерський районний суд Києва визнав винним за матеріалами Національного агентства з питань запобігання корупції ексголову Всеволода Князєва у порушенні встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків. У нього конфіскували 906 600 грн, а також зобов'язали сплатити штраф — 2 550 грн.

 

Додамо, НАЗК розпочало моніторинг способу життя народного депутата Миколи Тищенка. Причиною стали активи, якими користується родина нардепа.

 

Як повідомляла УМ, Суддя КСУ Сергій Головатий обраний головою підкомісії Венеційської комісії.