Міноборони Естонії розробило план перемоги України протягом 2024-2026 років

14:44, 20.12.2023
Міноборони Естонії розробило план перемоги України протягом 2024-2026 років

Україна може здобути перемогу протягом найближчих трьох років. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Міністерство оборони Естонії оприлюднило власноруч розроблену «Військову стратегію перемоги України та поразки росії».

 

У документі пояснюється, як Україна може перемогти московію, і що для цього повинні зробити країни-члени Контактної групи "Рамштайн".

 

Як інформує Україна молода, документ-стратегію оприлюднено на сайті Міноборони Естонії.

 

Повна назва документу: «Налаштування трансатлантичної оборони на успіх: військова стратегія для перемоги України та поразки росії» (Setting Transatlantic Defence up for Success: A Military Strategy for Ukraine’s Victory and Russia’s Defeat).

 

Це масштабний аналіз налічує 22 сторінки та пояснює, в який спосіб Україна може перемогти противника на полі бою. Текст ґрунтується на аналізі поточної ситуації  російсько-української війни й на рішеннях світових урядів.

 

В Міноборони Естонії впевнені, що перемогу можна здобути протягом найближчих трьох років. Це можливо завдяки двом факторам: певним зусиллям Північноатлантичного альянсу та виснаженню ресурсів рф, які не є нескінченними.

 

Автори документа вказують, що нинішня "зневіра у перемозі" - результат інформаційної кампанії росії.

 

"Формування інформаційного простору саме таким чином - це те, на що розраховує росія. Вона сподівається створити похмурі настрої передчуття поразки серед українців і їхніх міжнародних прихильників", - йдеться в документі.

 

У документі також перелічені кроки для майбутньої перемоги України:

 

1. Країни-члени НАТО з Контактної групи "Рамштайн" повинні (і мають можливість) витратити 0,25% сумарного ВВП, тобто 120 млрд євро, на випуск зброї для України.

 

2. Щоб будувати більше зброї, потрібно діяти у кількох напрямках. По-перше, наростити випуск безпілотників у Європі, а для цього — "послабити європейські стандарти продукції" (скасувати зарегульованість виробництва безпілотників, яке на сьогодні існує у ЄС).

По-друге, наростити випуск снарядів, зенітних ракет для сил ППО. По-третє, наростити випуск винищувачів.

 

3. Потрібно збільшити термін підготовки українських бійців. На сьогодні вони проходять п'ятитижневий курс навчання на західних полігонах, але цього терміну явно не достатньо, вказали автори аналітичного документа.

 

4. Коли Україна матиме ресурси, надані партнерами, їй потрібно кожен рік ліквідувати не менше як по 100 тис. російських військових.

 

"Це змусить кремль передчасно відправляти солдатів на поле бою, замість того, щоб створювати злагоджені підрозділи, здатні проводити рішучий наступ", — ідеться у дослідженні Міноборони Естонії.

 

 

Наступні роки російсько-української війни виглядатимуть наступним чином:

 

2024 рік - Україна та країни-партнери нарощують виробництво зброї, а Україна посилює оборону;

2025 рік - новий рівень розвитку ВПК Європи та США, тим часом як перед рф замаячить перспектива поразки;

2026 рік - "Україна справді виграє, а росія програє не пізніше 2026 року", - впевнені естонські військові.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський потребує більше аргументів від Генштабу ЗСУ, який запропонував під час Ставки мобілізувати додатково ще 450-500 тисяч людей.

 

Також вже у 2024 році, окрім FPV-дронів, Україна може виготовити понад 10 тис. ударних дронів середньої дальності, а також понад 1 тис. дронів з дальністю 1 тис. км.