Зеленський звернувся до лідерів ЄС: Не зраджуйте український народ та його віру в Європу

15:52, 14.12.2023
Зеленський звернувся до лідерів ЄС: Не зраджуйте український народ та його віру в Європу

Зеленський напередодні виступив у норвезькому Стортингу. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський звернувся до учасників саміту ЄС в режимі відеозв’язку та закликав політичних лідерів не зраджувати український народ та його віру у Європу.

 

Саміт лідерів Євросоюзу вже розпочався і розглядає питання початку переговорів про вступ України до ЄС та надання Києву довгострокової допомоги.

 

Як інформує Україна молода, про заяву глави держави повідомляє Радіо Свобода у чевтер.

 

"Дуже важливо, щоб Європа сьогодні не впала у нерішучість. Ніхто не хоче, щоб Європу вважали за негідну. Або як нездатну ухвалювати рішення, які вона підготувала сама", - сказав Зеленський.

 

Президент зазначив, що Київ виконав "домашню роботу", пояснивши, що в Україні ухвалили "ключові закони", чого вимагала Єврокомісія.

 

 «Я прошу вас сьогодні про одне – не зраджуйте народ та його віру в Європу… Путін, напевно, використовує це проти вас особисто і проти всієї Європи. Не давайте йому цієї першої – і єдиної – перемоги на рік. Європа має перемогти, угоди мають дотримуватися, а слова повинні мати значення», – додав глава держави.

 

Як повідомляла "УМ", напередодні президент Зеленський під час візиту до Норвегії заявив, що без зовнішньої фінансової та воєнної допомоги Україні буде дуже важко протистояти ворогу, але й програти наша держава не може.