Зеленський про паузу в допомозі від США: «Цю битву я не програв»

16:19, 11.12.2023
Зеленський про паузу в допомозі від США: «Цю битву я не програв»

Зеленський під час інтерв'ю латиноамериканським ЗМІ у Буенос-Айресі. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський прокоментував паузу у допомозі від США перед робочим візитом до Вашингтону.

 

На його думку, українцям вдасться побороти усе. Навіть те, що через суперечки у Конгресі допомога Україні від США досі не ухвалена.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави сказав у інтерв'ю латиноамериканським ЗМІ під час візиту до Аргентини.

 

Зокрема, Зеленський наголосив, що через ситуацію із допомогою США він не засмучений, бо «цю битву я не програв і налаштований йти до кінця».

 

«Ми (українці – ред.) не ті люди, які перед труднощами опускають руки. Хтось починає панікувати й не вірити у перемогу. Тому треба взяти собі в руки і йти далі», – каже президент.

 

Він зауважив, що з цього приводу у нього запланована низка зустрічей у США найближчими днями. Зокрема, український лідер поспілкується із президентом Джо Байденом.

 

"І ми будемо працювати над тим, щоб подолати цю паузу в допомозі від США України. Ми це поборемо і не тільки це. Все поборемо", – підсумував Володимир Зеленський.

 

Також президент в інтерв’ю латиноамериканським ЗМІ заявив про зацікавленість Києва у тому, щоб Аргентина відігравала одну з ключових ролей у реалізації Формули миру, передає Офіс президента в понеділок.

 

«Я дуже зацікавлений в об’єднанні Латинської Америки навколо України. Для нас це об’єднання навколо правди. Я зацікавлений у саміті Україна – Латинська Америка. І тут я хотів би, щоб Хав’єр Мілей також нам допоміг в активізації та організації такої платформи», – додав Зеленський.

 

Також, на його думку, Україна й Аргентина можуть співпрацювати в інших напрямах, зокрема в енергетичному, щоб у рази наростити товарообіг між двома державами.

 

Відповідаючи на запитання, чому серед країн Латинської Америки він обрав першою для візиту саме Аргентину, Глава держави зазначив, що цьому сприяло запрошення на інавгурацію Президента Хав’єра Мілея та його позиція щодо агресії росії проти України.

 

Він зауважив, що Аргентина – одна з найбільших країн у регіоні, яка має вплив на Латинську Америку загалом: на неї дивляться як на лідера.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський після перебування в Аргентині розпочне робочий візит до США 11 грудня. За даними Білого дому, зустріч з Байденом запланована на 12 грудня за місцевим часом.